Nagelproblemen in de zomer
Heb jij ook zo genoten van de eerste zonnestralen? Waarschijnlijk heb je de eerste zomerse setjes al geplaatst, maar geef jij je klanten ook extra onderhoudstips mee voor de zomer? En heb je de juiste maatregelen getroffen om zomerse problemen te voorkomen? Zeker nu de zomerse dagen ook in ons land weer terugkomen is het goed om te weten dat de zon en warmere temperaturen invloed hebben op zowel de natuurlijke als de kunstnagel. Dat vraagt om extra maatregelen.
De nagel groeit sneller
Allereerst groeien de nagels sneller in de zomer. Dat komt omdat de nagels vaker worden blootgesteld aan zon- en daglicht. Dit bevordert de celopbouw. Je maakt onder invloed van zonlicht vitamine D aan en dat helpt je lichaam om gezonde nagels aan te maken. Mede door deze reden groeien vingernagels dan ook sneller dan teennagels. De nagels op de tenen zitten immers vaak opgesloten in de schoenen en krijgen daardoor minder licht en lucht.
Wanneer de nagel sneller groeit, is dat niet altijd even fijn voor de klant. De kunstnagel groeit hierdoor ook sneller uit. Het kan nodig zijn om de klant eerder terug te laten komen voor een nabehandeling. Om die reden is het goed om ze te wijzen op de versnelde groei van de nagel in de zomer. Dat voorkomt dat de kunstnagels uit balans raken of dat de klant de kunstnagels sneller stoot.
Infecties en bacteriën
Een ander gevaar dat op de loer ligt, zijn schimmelinfecties en bacteriën. In de zomer hebben je nagels het op dit gebied zwaarder te voorduren door de activiteiten die we ondernemen. Je gaat immers vaker naar het strand, gaat een keertje naar het zwembad en soms wordt er getuinierd. Sommige mensen brengen in deze periode ook vaker een bezoekje aan de sportschool en zweten hierdoor meer. Dit alles maakt het voor schimmels en bacteriën makkelijker om zich te nestelen. Adviseer je klanten dan ook om de nagels goed droog te houden na het zwemmen en draag handschoenen tijdens het tuinieren.
In de wintermaanden hebben veel klanten last van droge handen en nagels. Voor sommige klanten geldt dit ook in de zomer. De zon, het chloor in zwembadwater en het zoute water van de zee kunnen zorgen voor droge handen en nagels. Daarnaast kan het er ook voor zorgen dat het product, de kunstnagel of gellak, eerder loslaat van de natuurlijke nagel. Ook het zand op het strand doet je nagels geen goed en de airconditioning op kantoor kan zorgen voor drogere handen en nagels. Adviseer je klanten daarom om vaker te oliën en een voedende handcrème te gebruiken.
Product loopt sneller uit
Uiteraard hebben ze zon en de warmte ook invloed op je producten. Wanneer je werkt met gel, heb je daar vast iets van gemerkt. Gel, en ook gellak, loopt sneller uit bij hogere temperaturen. Wanneer je werkt met acryl, zal je merken dat het product sneller is uitgehard. Om die reden is het goed om de temperatuur in je salon laag te houden met bijvoorbeeld een airconditioning. Is dat niet mogelijk? Ben dan alert en zorg ervoor dat het product niet in de nagelriemen loopt. Aan het einde van de behandeling is het goed om een topcoat met UV-filter te gebruiken.
Verkleuring door zonlicht
Een UV-filter zorgt ervoor dat de kunstnagel niet tot nauwelijks verkleurd. In gellak wordt immers gewerkt met kleurpigmenten. Onder invloed van zonlicht kunnen pigmenten verkleuren. Sommige kleuren zijn hier gevoeliger voor dan andere. Dit zie je bijvoorbeeld ook gebeuren bij haarverf of kleding in de etalage van een winkel. Ook bepaalde soorten zonnebrandcrème kunnen tot verkleuring leiden. Het is goed om de klant hierop te wijzen. Gebruik in ieder geval een topcoat met UV-filter om verkleuring door de zon te voorkomen. Het staat vaak op het potje of de verpakking wanneer een topcoat een filter bevat. Deze topcoat ligt vaak ook blauw op in de lamp tijdens het uitharden.
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze tweewekelijks nieuwsbrief.
Reacties