Nagelstudio’s mogen definitief heropenen

Nagelstylisten mogen vanaf maandag 11 mei hun beroep weer hervatten. Hierbij gelden twee voorwaarden. ‘Het werk moet zoveel als mogelijk op anderhalve meter afstand georganiseerd worden. Ten tweede moeten contactberoepen op afspraak werken.’ Dat meldde minister president Mark Rutte tijdens de persconferentie over de versoepeling van de coronamaatregelen. 

Nagelstylisten moeten bij het maken van een telefonische afspraak informeren of iemand met COVID-19 klachten heeft. Iedereen met verkoudsheidsklachten of griepverschijnselen moet namelijk thuisblijven. Meer informatie over de heropening van contactberoepen is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Mondkapjes niet verplicht

De minister meldde daarnaast dat het niet verplicht wordt voor contactberoepen om een mondkapje te dragen. ‘Voor contactberoepen neemt een check vooraf veel risico’s weg. Het dragen van mondkapjes is dan niet nodig, maar het staat ieder natuurlijk vrij er gebruik van te maken.’ Aanvullend loopt er op dit moment een onderzoek naar het gebruik van mondkapjes buiten de zorg.

Gedragsregels

De minister deed tijdens de persconferentie ook een beroep op het gedrag van mensen. ‘We kunnen Nederland alleen van het slot halen als iedereen zich verstandig blijft gedragen en zich aan de gedragsregels blijft houden.’ 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.

Verwante artikelen

[Special] De chemische risico’s van nagelproducten  

Als nagelstylist kom je in contact met chemische stoffen en vijlsel. Daar denk je misschien niet elke dag bij na, maar het kan gevaren met zich meebrengen. ‘Wanneer je in de cosmetische sector werkt, moet het als het ware allemaal gezellig zijn. Er wordt niet altijd gedacht aan de eventuele risico’s, maar eigenlijk ben je gewoon bezig met chemicaliën die schadelijk kunnen zijn’, zegt doctor Paul Scheepers van het Radboudumc.

Met SEO meer potentiële klanten naar je nagelstudio trekken

Wist jij dat je je websiteverkeer kunt verhogen met een aantal slimme aanpassingen op je website? Dit heet search engine optimization (SEO) oftewel zoekmachine optimalisatie. Online marketeer Nicole Haanen gaat in op de basisbeginselen die jij als nagelstylist kunt toepassen, om ervoor te zorgen dat jouw website naar voren komt bij relevante zoekopdrachten. En dat…

Om dit artikel te kunnen lezen, kun je één van de volgende lidmaatschappen afnemen: Premium jaarlijks or Premium maandelijks. Heb je al een lidmaatschap, log in om het artikel te lezen.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *