De populairste artikelen van het afgelopen kwartaal

populairste artikelen

Je zou haast zeggen dat er na een tijdje niets meer te schrijven valt over de nagelbranche, maar ook wij van Nailed It Magazine raken niet uitgekeken op dit vak. Na afloop van ieder kwartaal zetten we de meest populaire artikelen voor je op een rijtje. Zo kan je de highlights nog eens nalezen. Benieuwd welke artikelen in januari, februari en maart het meest in de smaak vielen bij onze lezers? Lees dan hieronder verder.

De sociale rol van nagelstylisten: ‘klanten komen niet alleen voor hun nagels’

Tja, dit artikel mocht eigenlijk niet ontbreken op Nailed It Magazine. Ondanks dat veel mensen dit vak onderschatten, hebben nagelstylisten wel degelijk een belangrijke rol en functie. Zeker tijdens de lockdown werd dit zichtbaar. In dit artikel gingen we in gesprek met emeritus professor Liesbeth Woertman.

Liesbeth is een echte expert op het gebied van psychologie en uiterlijk. Zij studeerde klinische psychologie, promoveerde in 1994 op het onderwerp lichaamsbeelden en heeft inmiddels vier boeken op haar naam staan over uiterlijk en de psychologie daarachter. Liesbeth erkend dat het vak van de nagelstylist vaak wordt onderschat. “Het draait niet alleen over uiterlijke verzorging in de salon. Juist in deze tijd wordt zichtbaar hoe belangrijk deze beroepsgroep eigenlijk is.”

Een klant met kanker: ‘het kan goed verkeerd gaan’

Dit artikel is eigenlijk onmisbaar voor iedere nagelstylist. Fleur Wagenaar is Oncologisch Handzorgverlener (OHV) en legt in dit artikel uit waarom je als nagelstylist niet zomaar een behandeling moet willen uitvoeren bij een klant met kanker. Volgens Fleur is kanker een complexe ziekte en vraagt de behandeling van voeten en handen van deze patiënten echt om een andere aanpak. “Je kan de patiënt echt in grote problemen brengen door verkeerd te handelen.” 

De meest gemaakte beginnersfouten van nagelstylisten

Als je begint als nagelstylist is het normaal om fouten te maken. Van fouten kunnen we namelijk alleen maar leren. Hoe grappig is het om vervolgens terug te kijken of je eigen beginnersfouten? In dit artikel hebben we de meest gemaakte beginnersfouten van nagelstylisten voor je op een rijtje gezet. Handig als je als beginner niet in dezelfde valkuilen wil trappen of als je als gevorderde nog even herinneringen wil ophalen aan bloopers uit je begintijd! 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of word lid van onze community en lees nog meer artikelen

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Verwante artikelen

Een klant met kanker: ‘het kan goed verkeerd gaan’

Fleur Wagenaar was één van de eerste Oncologisch Handzorgverleners (OHV). In 2019 startte zij met de pilot en inmiddels heeft zij heel wat handen van kankerpatiënten mogen behandelen. Maar wat doet een Oncologisch Handzorgverlener nou eigenlijk? En waarom zou je als nagelstylist de nagels van een klant met kanker niet moeten behandelen? “Veel nagelstylisten weten…

Om dit artikel te kunnen lezen, kun je één van de volgende lidmaatschappen afnemen: Premium jaarlijks or Premium maandelijks. Heb je al een lidmaatschap, log in om het artikel te lezen.

Kunstnagels bij een klant met kanker, kan dat?

Wanneer je kanker hebt, kunnen verzorgde nagels je net dat stukje vrouwelijkheid bieden. Hoe mooi is het als jij daar als nagelstylist aan kan bijdragen? Maar is het wel verantwoord om kunstnagels te plaatsen bij iemand met kanker? De handen van iemand die onder behandeling is bij een oncoloog zijn namelijk extra kwetsbaar door de…

Om dit artikel te kunnen lezen, kun je één van de volgende lidmaatschappen afnemen: Premium jaarlijks or Premium maandelijks. Heb je al een lidmaatschap, log in om het artikel te lezen.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *