Het bijhouden van je administratie als nagelstylist

De meeste nagelstylisten zijn geen fan van het bijhouden van de administratie, maar helaas hoort het wel bij het vak wanneer je een eigen salon hebt. Overigens hoef je helemaal niet zo’n hekel te hebben aan de administratie als nagelstylist. Het kan namelijk heel eenvoudig zijn als je weet hoe het moet! We leggen je in dit artikel uit wat je moet bijhouden en waarom.

Als nagelstylist heb je dit vak niet gekozen omdat je administratie zo leuk vindt. Je wil dan ook zoveel mogelijk tijd besteden aan jouw passie. Daarom maken we het je makkelijk door uit te leggen wat je bij moet houden. Zo kost jouw administratie je niet al te veel tijd en hoef je niet te twijfelen aan deze zakelijke kant van je business. Op die manier wordt het overzichtelijk en begrijpelijk.

Nog meer artikelen lezen? Word dan lid van onze community.

Verplichting

Wie een eigen salon heeft en ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel, is verplicht om de administratieve kant van het bedrijf goed bij te houden. Een groot gedeelte kan je ook uitbesteden en dat raden we je ook zeker aan als je dit jezelf kan veroorloven. Op die manier kan jij je focussen op jouw passie. Helaas kan je niet alle taken van de administratie uitbesteden.

Geeft inzicht in je bedrijf

Het bijhouden van je administratie is overigens niet alleen belangrijk voor je belastingzaken, maar het geeft je ook inzicht in je bedrijf. Des te meer reden om dit als een serieuze taak op te pakken. Weten wat er allemaal onder je administratie valt? We hebben het hieronder voor je opgesomd.

  • Kasadministratie en kassabonnen
  • Inkoop- en verkoopboek van producten
  • Ontvangen (en verzonden) facturen
  • Bankafschriften
  • Contracten, overeenkomsten en andere afspraken
  • Agenda en/of afsprakenboek
  • Correspondentie, bijvoorbeeld met klanten
  • Software
  • Loonadministratie indien je personeel in dienst hebt

Manier van bijhouden

Dat klinkt als een heleboel informatie die je moet verzamelen, maar eigenlijk valt dat best mee. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van een salonsoftware systeem heb je veel onderdelen binnen dit systeem binnen handbereik. Je mag de gegevens op papier bewaren, maar ook in de vorm van een digitaal boekhoudsysteem of handmatig met bijvoorbeeld Excel. Je bent als ondernemer in Nederland overigens verplicht om de gegevens 7 jaar te bewaren. Meer informatie hierover lees je op de website van de Belastingdienst.

Advies inwinnen

Vind je het belangrijk om een goede administratie op te zetten? Win dan advies in van een boekhouder. Hij of zij kan je helpen en kan je adviseren over wat je wel of niet zelf kan blijven doen en hoe je dit moet doen. Op die manier weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en heb je een contactpunt wanneer je vragen hebt over je administratie.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of word lid van onze community en lees nog meer artikelen.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Verwante artikelen

De basics: boekhouden voor nagelstylisten

Het is waarschijnlijk niet je hobby, maar ontkomen doe je er als ondernemer echt niet aan. De boekhouding… Aargh! Wanneer je net als zelfstandige bent begonnen valt het allemaal nog wel mee, maar naarmate je groeit zul je merken dat een goed begin echt het halve werk is. Het wordt steeds belangrijker om je administratieve…

Om dit artikel te kunnen lezen, kun je één van de volgende lidmaatschappen afnemen: Premium jaarlijks or Premium maandelijks. Heb je al een lidmaatschap, log in om het artikel te lezen.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *