Vijf tips voor een praktische indeling van je nagelsalon

nagelsalon inrichting studio bijgesneden

Moeite met het indelen van jouw salon? Klanten moeten zich niet alleen op hun gemak voelen, maar de ruimte moet ook nog eens praktisch ingedeeld zijn. Want zeg nou zelf, wat is er vervelender dan constant op te moeten staan om het juiste product te pakken? Een praktische indeling zorgt dat je meer klanten kan behandelen en zij tevreden de deur uitgaan. We geven je vijf tips voor een praktische indeling! 

Laat je inspireren

Misschien wil je de salon opnieuw indelen of begin je bij nul. Het is goed om van tevoren op zoek te gaan naar inspiratiebronnen. Maak een moodboard van verschillende elementen en geef er je eigen draai aan. Een fijne inspiratiebron is Pinterest. Via dit kanaal kan je gemakkelijk zoeken naar leuke ideeën en maak je gemakkelijk een moodboard aan.
1
2
3

Probeer het uit

Wanneer je eenmaal een idee hebt van de inrichting kan je beginnen met proberen. Ga eens in de lege ruimte staan en geef met tape op de vloer aan waar alles komt te staan. Op die manier krijg je er meer gevoel bij. Kan de klant nog gemakkelijk bij de behandeltafel komen? Heeft de gellak op deze manier geen last van zonlicht? Staat het dichtbij genoeg? Denk na over alle elementen van je salon.

Uiteraard kan je het ook ‘in het echt’ uitproberen. Heb je de salon een indeling gegeven, maar ben je niet tevreden? Ga gewoon eens een middagje aan het schuiven en je merkt vanzelf wat goed en praktisch voor jou voelt.

De ruimte

Misschien heb je een grote ruimte, maar veel nagelstylisten werken in een kleine kamer of salon. Het is dan belangrijk om goed om te gaan met de ruimte. Heb je geen wachtkamer? Misschien kun je wel een leuk zitje installeren in de hoek van je salon. Daarnaast is het goed om voor voldoende opbergruimte te zorgen. Zo oogt je salon veel groter en ontstaat er geen rommel. Om een kleine ruimte groter te laten lijken, kan je kleuraccenten toevoegen. Verf een muur bijvoorbeeld blauw, paars roze of groen!

Wanneer je geen ruimte hebt voor een balie, kan je ook een ander meubel plaatsen. Dit ‘statement’ meubel geeft een ruimtelijk effect en kan bijvoorbeeld een simpel salontafeltje zijn.

4

Ordenen

Eenmaal ingericht kan je alsnog de structuur uit het oog verliezen. Zorg er daarom voor dat je ook aan de indeling van producten denkt. Koop sorteerbakjes bij de groothandel of wandel eens door de Action. Denk ook aan het sorteren van je nail-art. Koop een map voor visitekaartjes en sorteer je nail-art gemakkelijk. Op die manier kunnen je klanten er ook doorheen bladeren en raak je niets kwijt.

Creatief

Vergeet vooral niet om overal je eigen draai aan te geven. Op die manier maak je de salon echt ‘eigen’. Maak vooral gebruik van Pinterest en laat je inspireren door leuke voorbeelden. Wat dacht je bijvoorbeeld van onderstaande voorbeelden?

5
6
7
8
9
Hoe zorg jij voor een praktische, fijne indeling voor de salon? Deel het hieronder in de reacties!

Verwante artikelen

Met SEO meer potentiële klanten naar je nagelstudio trekken

Wist jij dat je je websiteverkeer kunt verhogen met een aantal slimme aanpassingen op je website? Dit heet search engine optimization (SEO) oftewel zoekmachine optimalisatie. Online marketeer Nicole Haanen gaat in op de basisbeginselen die jij als nagelstylist kunt toepassen, om ervoor te zorgen dat jouw website naar voren komt bij relevante zoekopdrachten. En dat…

Om dit artikel te kunnen lezen, kun je één van de volgende lidmaatschappen afnemen: Premium jaarlijks or Premium maandelijks. Heb je al een lidmaatschap, log in om het artikel te lezen.

9 tips voor een compleet Facebook bedrijfsprofiel

Veel nagelstylisten hebben al een Facebookpagina. Wist je dat het voor je vindbaarheid op Facebook en andere zoekmachines belangrijk is dat je Facebook bedrijfsprofiel compleet is? Nicole Haanen is online marketeer en expert op het gebied van social media. Ze geeft je 9 tips om je bedrijfsprofiel zo compleet mogelijk te maken. Tip 9: Zorg…

Om dit artikel te kunnen lezen, kun je één van de volgende lidmaatschappen afnemen: Premium jaarlijks or Premium maandelijks. Heb je al een lidmaatschap, log in om het artikel te lezen.

Hoe onderhoud je jouw freesmachine in de nagelstudio?

Een freesmachine heeft regelmatig een onderhoudsbeurt nodig. Maar wat kan je zelf doen qua onderhoud aan je freesmachine? Door juist gebruik en regelmatig onderhoud, voorkom je schade. Rico Blanchaert van Allure Beauty Shop is gespecialiseerd in het onderhoud van freesmachines voor nagelstudio’s. Aan Nailed It Magazine legt hij uit wat je zelf kan doen om…

Om dit artikel te kunnen lezen, kun je één van de volgende lidmaatschappen afnemen: Premium jaarlijks or Premium maandelijks. Heb je al een lidmaatschap, log in om het artikel te lezen.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik gebruik de liggende kruidenrekjes van Ikea om mijn potjes gekleurde acryl, glitters etc in de lades op te bergen. Werkt perfect want in 1 oogipslag zie je welke kleur je miet pakken. Dus keurig gesorteerd en opgeruimd.