Waarom een eigen website een must is

column

Jouw salon is een weerspiegeling van jouw stijl en persoonlijkheid. Elke nagelstylist is anders en hoe je je presenteert bepaalt welk soort klanten je trekt. Voor een professionele nagelstylist is een eigen website een must. Het is het visitekaartje van je salon, voor bestaande en nieuwe klanten. Waarom een website een must is, hoe je deze ijzersterk maakt en waarom je vooral niet alleen op social media moet staan met je salon vertel ik je hieronder. 

Professionaliteit en vertrouwen

Een professionele website wekt vertrouwen bij potentiële klanten. Het toont aan dat je een serieuze ondernemer bent en dat je een betrouwbare reputatie belangrijk vindt. Het niet hebben van een eigen website kan echt werken als een rode vlag. Je lijkt toch snel amateuristisch of een beetje een beunhaas. Zou je zelf zakendoen met een bedrijf zonder website? 

Personal branding & herkenbaarheid

Met het ontwerp van je website, de kleuren en tekst zet jij jezelf in de markt. Het is dé manier om je te onderscheiden van je concurrenten. Een eigen logo hoort daar ook bij. Het is herkenbaar en schept vertrouwen. Als je alleen op social media staat ben je gebonden aan hun regels en lay-out, kun je je niet onderscheiden en vinden klanten niet de professionaliteit, inhoudelijke diepgang en persoonlijke touch van een eigen site. 

Vindbaarheid

Een website is ook veel beter voor je vindbaarheid. Op social media ben je altijd afhankelijk van het algoritme en trends. Met een eigen website met jouw domein kun je je vindbaarheid zelf beïnvloeden met SEO en daarmee een specifieke doelgroep aantrekken en aanspreken. 

Over mij pagina

Mensen doen zaken met mensen. Er moet een klik zijn. De ‘Over mij’ pagina is een pagina die op geen enkele website mag ontbreken. Het is een van de meest bezochte pagina’s op websites waarop je kort iets vertelt over wie jij bent, je ondernemersreis en een professionele foto van jou erbij. Vergeet niet dat zakendoen ook een kwestie van gunnen is. Daarom willen mensen altijd zien wie het gezicht achter een bedrijf is. 

Meer diepgang

Op een website kun je meer informatie delen dan op social media en zo meer klantenbinding creëren. Je kunt pagina’s maken die gedetailleerd ingaan op verschillende nagelbehandelingen, verzorgingstips, je professionele achtergrond op de hierboven genoemde ‘Over mij’ en een overzichtelijke prijslijst tonen. Ook kun je je locatie en openingstijden overzichtelijk tonen. 

Tips

Nu je weet waarom een website nodig is voor je salon heb ik nog een paar tips voor een ijzersterke website:

  • Zorg voor hoogwaardige, professionele foto’s van je nagelwerk. Kwalitatief goede visuele content is cruciaal om potentiële klanten aan te trekken. 
  • Zorg voor korte en krachtige tekst in één stijl en speek je klant consequent aan (gebruik geen U en JE door elkaar)
  • Maak een overzichtelijke pagina met behandelingen en bijbehorende prijzen. Wees hierin transparant, dit overtuigt klanten eerder dan geen prijzen noemen. 
  • Maak het eenvoudig voor klanten om contact met je op te nemen of online afspraken te boeken.
  • Reviews zijn de beste verkooptool ooit. Laat zien dat je tevreden klanten hebt.
  • Zorg ervoor dat je website ook goed werkt op mobiel en tablet (dat tekst niet door foto’s heenloopt) én je website snel laadt. Veel mensen bekijken websites via hun mobiel en een snelle, responsive site draagt bij aan een positieve gebruikerservaring.

Hulp nodig met teksten? Dan help ik je graag, kijk op www.copywritecat.nl voor meer informatie of stuur me een DM op mijn Instagram. 

Irene Tromp is copywriter voor de Beauty & Lifestyle branche. Met haar bedrijf Copywritecat schrijft ze teksten voor ondernemers die zich sterk willen positioneren en meer klanten willen trekken. Met een verleden als saloneigenaar en business developer bij Pronails kent ze de nagelbranche als geen ander. Voor Nailed It Magazine schrijft ze elke donderdag een column over hoe je je salon kunt laten groeien met sales, marketing & salonmanagement.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.