10 must reads tijdens de coronacrisis

Om het coronavirus in te dammen, heeft de overheid extra maatregelen genomen. Als nagelstylist mag je op dit moment dan ook geen klanten ontvangen. Om je in deze tijd een beetje te helpen, heeft Nailed It Magazine een lijst met artikelen samengesteld die je zeker moet lezen. Even niets te doen en wil je toch met je vak bezig zijn? Check dan onderstaande lijst! 

  • Hoe werkt nagelriemolie?

Nagelriemolie: als nagelstylist is het misschien wel één van je favoriete verzorgingsproducten. Maar wat is nou de precieze werking van nagelriemolie? De  experts leggen het uit in dit artikel. 

  • Proximal nail fold

Amy Ascipinar is eigenaresse van nagelstudio Nail Care by Amy. De gezondheid van de natuurlijke nagel staat voor haar op de eerste plaats. Om die reden blijft zij met ieder voorwerp uit de buurt van de nagelriemen van haar klanten. Lees het volledige artikel hier.

  • De wereld achter jouw potje gellak van 0,90 eurocent 

Als hoofdredacteur van Nailed It Magazine schreef ik een column over nagelproducten van Aliexpress, Amazon, Alibaba en andere (Chinese) webwinkels. Maar is het wel verstandig om je producten in te kopen via Chinese prijsvechters? Lees hier meer. 

  • Vijf fabels in de nagelbranche uitgelegd 

Als nagelstylist werk je in een ontzettend dynamische en leuke branche, maar er gaan ook wat fabels rond in de nagelbranche. Het is niet altijd makkelijk om de feiten van fabels te onderscheiden. Lees hier verder.

  • Acrylaten: een gevaar voor de longen of niet? 

Zijn de acrylaten die in kunstnagelproducten zitten schadelijk voor de nagelstylist? Volgens longarts Jos Rooijackers lopen nagelstylisten een risico op het ontwikkelen van astma.

  • Hoe kies ik een veilig nagelproduct?

Merken en fabrikanten moeten zich aan de Europese wetgeving houden, maar dat doen zij niet altijd. Dat maakt het een stuk moeilijker om op zoek te gaan naar een veilig nagelproduct. De Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) geeft advies in dit artikel. 

  • De chemische risico’s van nagelproducten 

ls nagelstylist kom je in contact met chemische stoffen en vijlsel. Daar denk je misschien niet elke dag bij na, maar het kan gevaren met zich meebrengen. Lees er alles over in dit artikel. 

  • De juiste lamp kiezen bij jouw producten

De juiste uv- of ledlamp kiezen bij jouw gelnagelproducten, hoe doe je dat? Gel, polygel en gellak hardt uit onder invloed van een UV- of ledlamp. Wanneer dit proces niet goed verloopt, kan je tegen problemen aanlopen. Lees hier alles over de werking. 

  • Het gevaar van niet goed uitgeharde producten 

Het risico op een allergie voor acrylaten is groter wanneer nagelproducten nog niet zijn uitgehard. Dat is niet nieuw, maar hoe zit het met product dat niet goed is uitgehard en vervolgens met de handvijl of frees wordt verwijderd? Arbeidshygiënist Remko Houba legt het uit in dit artikel. 

  • Verklein het risico op een allergie met deze drie maatregelen

Blootstelling aan kunstnagelproducten kan het risico op astma verhogen. Het is goed om jezelf hiertegen te beschermen. Lees in dit artikel welke maatregelen je kan treffen. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.