Revolutionair mondmasker met antibacteriële laag

Mondmasker met antibacteriële laag

Zeker nu het steeds warmer wordt, is een mondmasker erg benauwd. Met de komst van het coronavirus mogen nagelstylisten geen medische mondmaskers dragen en zijn andere wegwerpmaskers enorm in prijs gestegen. Armargentum ontwikkelde daarom een revolutionair mondmasker met een antibacteriële laag. ‘Het is speciaal ontworpen voor nagelstylisten en bevat een antibacteriële katoenmix’, legt distributeur Bargje Boudens uit.

Bargje Boudens is eigenaresse van het merk LoveNess en van groothandel BiBi’s Beauty & Supplies. Tijdens de coronacrisis kwam zij in aanraking met de mondmaskers van Armargentum. ‘Ik ben benaderd en was erg onder de indruk van deze mondmaskers.’ Nagelstylisten mogen geen medische maskers gebruiken en dat brengt een risico met zich mee. De mondmaskers zijn een goede oplossing door de Silvadur tussenlaag.’ 

Antibacteriële werking

Mondmasker met antibacteriële laag

Het tussenlaagje is behandeld met een speciale techniek waardoor het een antibacteriële werking heeft. Dat houdt in dat de tussenlaag zilverionen afgeeft. Deze zilverionen remmen de celdeling van bacteriën, zorgen niet voor huidirritatie en zijn milieuvriendelijk. De bestanddelen van Silvadur hebben over het algemeen ook effect op virussen en op dit moment is het bedrijf bezig met een certificering tegen het coronavirus.

Lees ook:

Door het tussenlaagje is het voor nagelstylisten mogelijk om het kapje de hele dag te dragen. ‘Na een werkdag kan je het op zestig graden wassen en ook na het wassen blijft het Silvadur laagje actief’, zegt Bargje. Zelf heeft zij de mondkapjes al uitgeprobeerd en zij is erg onder de indruk van de draagbaarheid. ‘Het zit veel aangenamer dan de uitwasbare mondkapjes die we al kennen. Het is zachter voor je gezicht, zit beter achter de oren en draagt minder warm.’

Comfortabel en niet benauwd

Armargentum, de ontwerper van het masker, is van oorsprong een Oostenrijks bedrijf. Zij hebben het masker op de markt gebracht naar aanleiding van de coronacrisis. ‘De eigenaresse van het bedrijf had een gesprek met haar vriendin, een nagelstyliste. Zij heeft uitgelegd waar ze tegenaan liep. Bestaande maskers zijn vaak benauwd.’ Als reactie daarop is het mondmasker met de Silvadur-technologie ontstaan. 

Een bijkomend voordeel van de mondkapjes is het uiterlijk. Er is echt nagedacht over het design door echte Swarovski steentjes toe te voegen. ‘De mondmaskers zijn er in twee variaties: met of zonder steentjes.’ Daarnaast is er de keuze uit de kleuren zwart, wit, taupe en een blauw/grijzige kleur. De mondmaskers zijn verkrijgbaar bij BiBi’s Beauty & Supplies. Voor een masker zonder steentjes betaal je 29,90 en een exemplaar met steentjes kost 49,90 exclusief BTW. 

Dit artikel is in samenwerking met en in opdracht van BiBi’s Beauty & Supplies gepubliceerd.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.