Amata neemt afscheid als columnist

Nailed It Magazine moet helaas afscheid nemen van Amata van Straaten als columnist. In haar laatste column legt ze uit waarom. 

Kennismaken anno 2020. Naar mijn mening een trend waar ik wel snel van af zou willen. ‘Marijke’ zegt zeker een keer op mijn zakelijke social mediapagina’s te willen kijken om te zien wie haar nu eigenlijk behandeld heeft. Ze is inmiddels 4 keer geweest en heeft geen idee hoe ik eruitzie. Wanneer ze binnenkomt zit ik namelijk altijd al klaar gewapend met, of liever gezegd veilig verscholen achter, mijn mondkapje. Maar het zien van een gemaskerd gezicht geldt eigenlijk ook voor mij. Marijke behoort tot de risicogroep en draagt altijd een mondkapje wanneer ze de salon binnen komt.

Een aantal dagen na haar vierde bezoek krijg ik van Marijke een WhatsApp bericht: “Ik heb je op Instagram gezien hoor! Hallo Amata! Nice to meet you!” En vervolgens stuurt ze me een selfie, zwaaiend, zonder mondkapje voor haar glimlach. Ik vond het té grappig!

Het nieuwe ‘normaal’

Salons mochten weer open. Groothandels openden hun deuren weer. Opleidingen en trainingen werden hervat. We gaan door. En we functioneren zo goed en zo kwaad als we kunnen in én met het abnormale nieuwe normaal. We gaan dus ook weer voorzichtig opzoek naar nieuwe uitdagingen. Omdat je wat nieuws wilt of omdat verandering moet. Soms komen nieuwe uitdagingen of kansen zomaar op je pad. Maar is er ruimte voor verandering of nieuwe uitdagingen? In sommige gevallen moet je een opoffering maken om iets nieuws tot je te nemen. 

En dat is precies wat er bij mij gebeurde. Een nieuwe kans, wat een enorme uitdaging voor mij is, kwam op mijn pad. En daarnaast stuitte ik op een situatie waardoor ik genoodzaakt ben veranderingen door te voeren. Maar niet zonder opoffering. Kort door de bocht, ik ga afscheid nemen en zal stoppen met de columns voor Nailed it Magazine. 

Het schrijven van columns

Heel eerlijk? Als ik zou schrijven dat nieuwe kansen en verplichte veranderingen de enige redenen zou zijn voor het stoppen met het schrijven van columns, dan zou ik niet helemaal de waarheid schrijven. Door heel veel fantastische, grappige en heel soms ontroerende privé berichten wilde ik eigenlijk nog lang niet stoppen! Dus ik rekende het schrijven van columns tot de ‘vaste lasten’ in mijn agenda.

Naast positieve berichten ontving ik ook minder leuke berichten of zelfs hele rare berichten. Over het algemeen lachte ik mezelf een scheur in mijn onderbroek omdat de meeste berichten eigenlijk nergens over gingen. Soms raakten berichten me wel en dan had ik wat moeite om het nare gevoel dat ik ervan kreeg achter me te laten. Het ene bericht was wat ‘bijzonderder’ dan het ander. Het ene bericht persoonlijker dan het ander. Het was misschien heel even vervelend maar verder deed het me niet zoveel. Tot dat ene Messenger bericht. Voor mij persoonlijk grensoverschrijdend en compleet onacceptabel.

Ik stop ermee. Niet zodat een internetgekkie wint. Zeer zeker niet. Ik stop voor mezelf. Ik stop om mezelf te beschermen. De bijzonder gewelddadige woorden gaven me wel het laatste zetje. Stoppen met columns schrijven biedt mij nu ook meer de ruimte om mezelf op andere uitdagende vlakken meer te kunnen ontwikkelen. 

Sociale media 

Een trend van de afgelopen jaren. De mogelijkheid om met je eigen profiel, veilig achter je beeldscherm in het comfort van je eigen omgeving of geheel anoniem met een fake profiel anderen af te zeiken. Te zieken, kwetsen en beledigen. Had ik hier nou ooit eens eerder over geschreven? Wat is er gebeurd met het ‘ouderwetse’ telefoneren en een potje hijgen wat ooit eens zó choquerend was? Die moderne hedendaagse afzeik-trend mag wat mij betreft echt gebroken mag worden.

Een column mogen schrijven voor Nailed it Magazine was een enorme uitdaging die ik met heel veel plezier aanging. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor het lezen en delen! Nailed it Magazine, Annebelle Nooteboom, hartelijk dank voor je vertrouwen. En je geduld… 

Tot ziens! Amata

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.