Nieuw bij Nailed It Magazine: even voorstellen

column

Irene Tromp is copywriter voor de Beauty & Lifestyle branche. Met haar bedrijf Copywritecat schrijft ze teksten voor ondernemers die zich sterk willen positioneren en meer klanten willen trekken. Met een verleden als saloneigenaar en business developer bij Pronails kent ze de nagelbranche als geen ander. Voor Nailed It Magazine schrijft ze columns over hoe je je salon kunt laten groeien met sales, marketing & salonmanagement.

Het is natuurlijk een feestje om te gaan werken voor Nailed it Magazine. Met een verleden als allround nagelstylist met een eigen salon en nu als copywriter voor mijn eigen bedrijf Copywritecat ga ik schrijven voor de nagelbranche. De perfecte combinatie!

Bedrijven laten groeien

Toen ik nog mijn eigen salon had werkte ik ernaast als sales manager. Ik heb commercieel bloed en ben daarom dol op alles wat met sales, marketing en bedrijfsgroei te maken heeft. Het was dan ook logisch dat ik als business developer bij Pronails aan de slag ging. Want bedrijven laten groeien doe ik graag. Ik liet Pronails dan ook groeien en mijn eigen salon sneuvelen, maar dat was wel vrijwillig.

Salon laten sneuvelen

Toen ik mijn eigen salon startte was ik heel enthousiast. Ik had eerst onderzoek gedaan of er een salon bij mij in de buurt zat. Dat was niet het geval. Toen ben ik de opleiding voor allround nagelstylist gaan volgen bij Magnetic. Een superleuke tijd met veel gezelligheid. Eenmaal geslaagd kon ik niet wachten. Ik bedacht een pakkende naam, bouwde de website, schreef de teksten, richtte de salon mooi in, ontwierp een logo en ging klanten werven.

Wat ik was vergeten

Ik was alleen één klein dingetje vergeten. De basis voor het succes van elke nagelstylist. Het moet je passie zijn, je moet er zin in hebben en feeling voor hebben. En dat had ik allemaal niet. Ik vond alles leuk behalve het zetten. Als een klant belde werd ik heel ongelukkig en zat ik met lange tanden te nagelen. Ik was ook verre van een topper. Geef mij maar een toetsenbord.

Lekker schrijven

Dus ja, ik stopte na lang wikken en wegen met mijn salon en ging doen waar ik wel goed in ben. Schrijven! Klanten werven met woorden is mijn kracht. Nu ben ik blij als klanten bellen want schrijven is wél mijn passie. Ik kan je dan ook altijd helpen met teksten voor je website. Want bij een professionele nagelstylist hoort natuurlijk ook een mooie, professionele website met sterke tekst.

Nailaddict voor het leven

Maar ja, eenmaal besmet met de liefde voor mooie nagels, kom je er niet meer vanaf. Dus je zult me nooit aantreffen zonder verzorgde nagels, ik koop nog steeds kleuren in (want ik doe nog wel mijn eigen nagels met lange tanden) en zit op TikTok en Instagram altijd filmpjes over nagels en salons te kijken. Dus dat ik toch in de nagelwereld kan werken binnen mijn vakgebied, ja dat is écht een feestje.

Jouw salon laten groeien

Je zult me vanaf nu dan ook vaker voorbij zien komen bij Nailed It. Ik hoop door jou tips & tricks te geven op het gebied van sales, marketing en salonmanagement ook jouw salon te laten groeien! Wil je meer weten over copywriting voor je salon, kijk dan op mijn website www.copywritecat.nl of volg me op Instagram op @copywritecat.nl. En anders zie je me hier binnenkort weer verschijnen!

Hi, 👋
Bedankt voor je bezoek!

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.