Corona: onduidelijk of nagelstudio’s verplicht moeten sluiten

coronavirus nagelstylisten

De Nederlandse overheid heeft vandaag nieuwe maatregelen aangekondigd om de coronacrisis in te dammen. Scholen, opvang en horeca moeten verplicht drie weken sluiten. Ook sauna’s en sportclubs moeten de deuren sluiten.

Het is op dit moment nog onduidelijk of beroepen in de uiterlijke verzorging, zoals nagelstylisten, ook moeten sluiten. Ook de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO) zit met vragen. ‘De richtlijnen en adviezen van de overheid geven geen duidelijkheid voor de kappersbranche’, meldt de organisatie op hun Facebookpagina.

Anderhalve meter afstand

De organisatie is druk bezig om deze duidelijkheid zo snel mogelijk te verkrijgen. Onder meer het advies van het kabinet om anderhalve meter afstand tot elkaar te bewaren, maakt dat het onduidelijk is of beroepen in de uiterlijke verzorgingsbranche nog beoefend mogen worden.

RIVM

Nailed It Magazine heeft meer informatie opgevraagd bij het RIVM. Zodra we meer weten, delen we dit met jullie.

Vrijwillig sluiten

In dit artikel lees je meer over het coronavirus en de consequenties die dit heeft voor de nagelbranche. Nailed It Magazine ging in gesprek met drie nagelstylisten die hebben besloten om de deuren voorlopig te sluiten.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.