‘De babyboom is de nieuwe French manicure’ 

Magnetic Nail Design Nail Talk Live

Nailed It magazine deelt iedere week de hoogtepunten van Nail Talk Live met jou. Deze artikelen worden in samenwerking met en in opdracht van Magnetic Nail Design gepubliceerd.

In Nail Talk Live bespreekt Pepyn Borrèl iedere woensdagavond interessante topics voor nagelstylisten. Deze week legt Stijn Kouwenhoven meer uit over de habit tic nagel en creëert Pepyn een babyboom. ‘De babyboom is niet meer weg te denken uit de salon. Als je eenmaal weet hoe het moet, is het makkelijk toe te passen’, zegt Pepyn.

De babyboom is een variant op de French manicure. ‘De babyboom is eigenlijk een reactie op een trend. Je zag dat klanten geen French manicure meer wilden, maar juist een natuurlijkere variant’, legt Pepyn uit. Als je de techniek eenmaal kent, is de babyboom gemakkelijk en snel te maken. ‘Eigenlijk is het niets anders dan een fading, een vervagingstechniek.’

Lees ook:

Babyboom

Tijdens de babyboom demo laat Pepyn zien met welke producten je het gewenste effect kunt bereiken. ‘Ik vind het mooier om combinaties te maken van verschillende soorten acryl.’ Volgens Pepyn is de babyboom techniek het makkelijkste toe te passen met acryl, maar het is ook goed met gel te doen. In de demo laat Pepyn een babyboom zien met powergel in combinatie met de frosted pink fiber coat.

Inspirerende demo’s

In deze editie ontdek je ook drie inspirerende nail-art designs. Kateryna Gonchar laat in haar demo een design zien met de one stroke techniek. Zij creëert in een handomdraai een prachtig bloemendesign. In M’s tip laat Mirjam Zwart een ombre met chrome zien. Elly Besselink showt een design met een mooie, blauwe bloem.

Habit tic

Stijn Kouwenhoven legt in Dermatalk alles uit over de zogenaamde habit tic of wasbordnagel. ‘Het bewust of onbewust prutsen aan de nagels kan dit veroorzaken. Door de constante wrijving, verandert de volledige nagel en krijg je een golvende structuur.’ Volgens Stijn kan het lastig zijn om van deze tik af te komen. Een kunstnagel kan een uitkomst zijn, maar je moet de nagel voor de productplaatsing goed reinigen.

Volgende week nemen Pepyn en Debbie Hehanussa plaats aan de demotafel. Debbie won meerdere prijzen als nagelstylist en laat je in de komende editie een echte wedstrijdnagel zien. Meer weten over Nail Talk Live of wil je de volledige talkshow terugkijken? Meld je dan hier aan voor de besloten Facebookgroep Nail Talk Live.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.