Insta worthy interieur van je salon

insta worthy salon

Evelien Bijkerk is interieurontwerper en styliste. Sinds begin dit jaar is ze het gezicht achter Eefs woonstijl. In de afgelopen jaren heeft ze veel ervaring opgedaan als styliste bij het inrichten van winkels. Evelien zal de komende tijd regelmatig een blog schrijven over interierieurinspiratie voor je salon voor Nailed it magazine. Ben je nieuwsgierig naar wat ze nog meer doet? Volg haar op Facebook of InstagramDit keer schrijft Evelien over een insta worthy interieur in je salon.

Onze omgeving en de beleving hiervan worden steeds belangrijker.  Ons eigen interieur, net als de plaatsen die we bezoeken worden met regelmaat gefotografeerd om te kunnen delen op sociale media wat we aan het doen zijn. Door het interieur van je salon “insta worthy” te maken, maak je meer kans om genoemd te worden in de online stories en verhalen van jouw klanten . Een relatief simpele manier voor “gratis” publiciteit.

Do´s voor een Insta worthy salon

  • Kies bij de inrichting van je salon voor een duidelijk kleurpallet met 3 tot maximaal 5 kleuren. Herhaal deze kleuren consequent voor rust, sfeer en herkenbaarheid.
  • Zorg voor opbergmogelijkheden, waardoor er niet onnodig “ruis” van rondslingerende items op de door jou klanten gemaakte foto´s te zien zijn.
  • Creëer hoekjes; Denk aan een mooie feauteuil, een hoek met bloemen of een (grote) spiegel voor selfies.
  • Ga mee met de seizoenen, plaats iets op tafel wat past bij dit seizoen en duidelijk sfeer geeft. Zoals bloemen, kaarsen, kerstballen, dennenappels enzovoort.
  • Deel zelf ook foto´s op je social mediakanalen waarop stukjes uit het interieur van je salon te zien zijn. De beleving van je salon zal hierdoor versterkt worden.
  • Moedig je klanten vooral aan om je salon te noemen op Instagram / Facebook of welk ander sociaal media kanaal je dan ook maar gebruikt, dit kun je doen door dit bijvoorbeeld ergens goed zichtbaar als tekst op te hangen in je salon.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.