Jouw aansprakelijkheid: ben jij goed verzekerd?  

Er zijn veel misverstanden over de verzekeringen die je nodig hebt als nagelstylist. Zo ook over de aansprakelijkheid. Zo’n aansprakelijkheidsverzekering kan je helpen wanneer je iets zonder opzet kapot maakt of letsel veroorzaakt. Veel nagelstylisten nemen geen verzekering vanwege de kosten, maar echt duur is het niet. ‘Dat terwijl de schade hoog kan oplopen’, zegt Martin Dekker van het Nederlands Verzekering Centrum.

Als particulier heb je vaak een aansprakelijkheidsverzekering. Zo’n verzekering is handig wanneer je bijvoorbeeld iets kapot laat vallen bij de buren, maar ook wanneer je letsel bij iemand veroorzaakt zonder dat er opzet in het spel is. Handig, want een ongeluk zit in een klein hoekje en de schade kan hoog oplopen.

Particuliere aansprakelijkheid?

Veel zelfstandigen denken dat de aansprakelijkheidsverzekering die zij als particulier hebben het risico dekt. ‘Maar die verzekering dekt de schade niet als je beroepsmatig iets doet’, zegt Martin. Je hebt een aparte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig als nagelstylist. Het is niet verplicht, maar volgens Martin wel aan te raden. ‘Als nagelstylist werk je met mensen en er is daardoor een verhoogde kans dat je een keer letsel veroorzaakt.’

Grote kostenpost?

Als nagelstylist kun je ook materiele schade veroorzaken. ‘Stel dat je bij klanten aan huis komt. Wanneer je iets omstoot dat vervolgens voor brand zorgt, kan dat een enorme kostenpost zijn.’ Dat terwijl een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering niet duur hoeft te zijn. Het is het risico niet waard om zoveel in de weegschaal te leggen. Neem de kosten mee in je uurtarief en het probleem is opgelost.’

Bereken het door in je uurtarief

Volgens Martin hoef je niet alles af te dekken. ‘Zeker niet als startende ondernemer, maar de aansprakelijkheidsverzekering kan je echt niet missen.’ Gemiddeld liggen de kosten van deze verzekering op 15 euro per maand voor nagelstylisten. ‘Dat is geen schrikbarend bedrag.’ Bereken dit bijvoorbeeld door in je uurtarief om de kosten te dekken.

 

 

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.