7 tips voor de mooiste nagelfoto’s

fotograaf nagelstyling

Miranda Koevoets is professioneel fotograaf voor de Beauty & Lifestyle branche. Met haar bedrijf LightCatch helpt ze vrouwelijke ondernemers het visuele verhaal van hun bedrijf te vertellen. In dit artikel geeft ze je 7 tips voor de mooiste nagelfoto’s.

Als nagelstylist weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je meesterwerken goed te fotograferen. De portfolio van je werk delen is essentieel voor je succes. Zo laat je je vaardigheden zien en daarmee trek je weer nieuwe klanten aan. Waar moet je nu op letten om die perfecte foto te maken? Ik deel het graag met je.

Belichting is KEY

Een goede belichting is onmisbaar, zeker als je de details van jouw nagelkunst goed wil vastleggen. Natuurlijk licht werkt vaak het beste, probeer daarom foto’s te maken bij daglicht. Daglicht geeft echt het mooiste resultaat. Experimenteer gerust met de positie van het licht om de details van jouw design tot zijn recht te laten komen.  

Focus op details

Als je je camera in macrostand zet, kun je de kleinste details vastleggen. Gebruik je geen camera, maar je telefoon? Je kunt speciale macrolenzen kopen die je makkelijk op je telefoon klikt. Deze lenzen zijn rond de 10 euro.  Hiermee kun je scherpe close-ups maken en de textuur en nailart van de nagels duidelijk weergeven. Zorg ervoor dat de nagels goed schoon zijn voordat je begint met fotograferen, zodat eventuele stofdeeltjes de perfectie van je werk niet verstoren.

Een statief is je beste vriend

Bewegingsonscherpte komt onprofessioneel over. Bij close-up beelden is het belangrijk om de camera stil te houden. Vind je dit lastig? Maak dan gebruik van een statief waar je de camera of telefoon in kan klikken.

Geef aandacht aan de nabewerking

Wees terughoudend met het gebruik van filters. De kleuren van de nagels kunnen daarmee anders uitvallen. Kijk wat voor jouw foto’s nodig is. Overdrijf niet, wees subtiel. Een beetje helderheid aanpassen en het contrast wat verbeteren kan al voldoende zijn. Klanten zien het liefst het echte resultaat. Hoe minder afleiding, hoe beter.

Kies de juiste achtergrond

Een neutrale achtergrond legt de focus op de nagelkunst. Overweeg effen kleuren of lichte texturen om de aandacht op de nagels te richten. Vermijd drukke achtergronden die afleiden. Het gaat om nagels, die moeten de show stelen. 

Show it!

Blink je in een bepaald design uit en heb je jouw prachtige foto’s gemaakt? Laat het zien! Post je mooiste foto’s op je social media, misschien ga je wel viral!

Last but not least

Laat ook jezelf zien! Ik kom vaak (Insta)pagina’s tegen van nagelstylisten waarop alleen handen staan met nagels, altijd in dezelfde pose. Potentiële klanten zien graag wie deze mooie creaties maakt. Het gezicht achter het bedrijf is erg belangrijk om te laten zien. 

Vind je het leuk om te fotograferen, dan kun je jezelf hierin wat verder verdiepen. Hoe beter je de belichting en de werking van een camera begrijpt, hoe makkelijker het zal zijn om de nagelsets prachtig op beeld vast te leggen.

Hi, 👋
Bedankt voor je bezoek!

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.