Canva als designtool voor jouw salon

Canva salon

Ingrid Vreijsen is coach voor salons. ‘Ik leer saloneigenaren hoe zij meer uit hun salon kunnen halen én hoe ze meer online zichtbaarheid en structuur creëren, zonder uren hiermee bezig te zijn.’ In deze blog geeft Ingrid meer uitleg over het programma Canva en hoe jij het kan gebruiken voor jouw salon.

Canva is de perfecte designtool

Als iemand mij vraagt naar mijn favoriete tools is Canva één van de eerste die ik zal noemen. Canva is een online programma waarmee je gemakkelijk je eigen designs maakt. Denk hierbij aan social media posts, flyers, visitekaartjes en basic fotobewerkingen. Canva is een krachtige alleskunner waarmee jij de huisstijl van jouw salon kunt creëren en neerzetten.

Het leuke van alles? Canva heeft een gratis versie waardoor je niet gelijk hoeft te investeren in dure software. Er is ook een betaalde upgrade beschikbaar, waarbij je nog meer functies krijgt, zoals een uitgebreide stockfoto bibliotheek en een ruimere keuze uit lettertypes. 

Canva salon

Creëer herkenbaarheid

Een tool als Canva maakt het je erg gemakkelijk om je eigen look en feel te creëren voor jouw salon. Social media is snel en vluchtig. Mensen kijken gemiddeld maximaal enkele seconden naar een post of bericht. Daarom is het extra belangrijk dat zij binnen die korte tijd jouw salon herkennen. Dit is de reden dat branding een belangrijke pijler is in marketing.

Canva geeft je de middelen in handen om snel je eigen style te kunnen maken. Je kunt in het programma namelijk de kleuren uit bijvoorbeeld je logo opslaan zodat je steeds dezelfde kleuren gebruikt in elk design wat je maakt. Door daarnaast steeds hetzelfde lettertype te gebruiken, creëer je de eerste stappen van herkenbaarheid.

Je hoeft geen designer te zijn om met Canva te werken

Heb je weinig of geen ervaring op het gebied van design? Dan kun je toch prima met Canva werken. Het programma staat namelijk helemaal vol met sjablonen. Dit zijn vooraf opgemaakte posts of documenten welke je kunt aanpassen naar je eigen style en wensen. Als je geen idee hebt waar te beginnen, zijn deze sjablonen een bron van inspiratie en vaak het perfect startpunt om je design mee te beginnen.

Lees ook:

Het mooie aan Canva is dat het een drag-drop systeem is. Je kunt alles naar eigen wens slepen, schuiven en draaien. Geen ingewikkeld gereedschap, moeilijke maskers of het inladen van allerlei brushes en tools zoals dit wel bij bijvoorbeeld Photoshop nodig is. Daarnaast draait het programma volledig in de cloud. Dit wil zeggen dat je online werkt en op elk ingelogd apparaat altijd toegang hebt tot al jouw designs.

Tip: Gebruik ook de Canva app op je mobiel

Naast de online versie heeft Canva ook een mobiele app. Deze is echt super fijn om in te zetten voor onder andere Instagram. Eerlijk, de app heeft minder functies als de online versie op je laptop en het bewerken van designs op een klein scherm is niet zo handig. Maar ik kan niet zonder de mobiele versie.

Ik maak al mijn designs en posts altijd op mijn laptop, alles wat ik online maak staat automatisch in mijn app. Via mijn mobiel voeg ik dan eventueel foto’s aan mijn designs toe met de app. De app synchroniseert namelijk snel en makkelijk met de foto’s op je mobiel. De posts voor Instagram en Facebook download ik vervolgens uit de app rechtstreeks op mijn mobiel. Vervolgens kan ik ze gemakkelijk op sociale media plaatsen.

Social media is wel het speerpunt van Canva, maar buiten posts kun je ook drukwerk opmaken en zelfs laten afdrukken. Bedenk eens hoe tof het zou zijn als alle designs op elkaar aansluiten. Van prijslijst tot poster en van social media post tot visitekaartje. Met Canva heb jij de tool in handen om dit werkelijkheid te maken. Wil je canva zelf gaan ontdekken? Kijk dan op Canva.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.