In één simpel stap meer omzet

omzet verhogen nagelsalon

Deze gastblog is geschreven door Sanne Jansen, eigenaresse van Salonmarketing. Met haar bedrijf richt Sanne zich op de professionele beautyondernemer en beautyleverancier. Sanne geeft high level marketing advies en is een businesscoach voor beautyondernemers. In dit artikel legt zij uit hoe je door een simpele stap meer omzet kan creëren. Simpelweg door jezelf iedere dag uit te dagen om een bepaald bedrag extra te verdienen. Promoot bijvoorbeeld de luxe manicurebehandeling onder de klanten die normaal voor een basic manicure gaan. Lees hieronder meer tips van Sanne.  Meer weten? Kijk op de website.

 

 

Wil jij ook wel € 4.500 extra omzet aan het eind van het jaar?

Het lijkt misschien onmogelijk maar door het toevoegen van deze simpele stap in je dagelijkse routine is het gewoon mogelijk. Het klinkt misschien gek maar met deze simpele maar waardevolle verandering kun je veel extra omzet creëren!

Verhoog zonder veel moeite je salonomzet.

Ik krijg vaak vragen van klanten hoe zij hun winst kunnen verhogen omdat bijvoorbeeld hun huur is gestegen, de leverancier zijn prijzen heeft verhoogd of omdat ze simpelweg meer willen verdienen.

Wat ik dan voorstel: “Maak er een gewoonte van dat je € 20,- per dag extra aan omzet verdient.”

Dat is alles! Ik zal je laten zien hoe het werkt, maar ik zal eerst een korte berekening geven.

Stel dat je elke dag € 20,- extra verdiend, dan is dat in één week al € 100,-! Dit klinkt misschien niet veel, maar het is ook niet heel lastig om dit voor elkaar te krijgen.

Als je dit elke week doet, dan zit je in vier weken tijd al op € 100,-.

Gemiddeld werkt iedereen ongeveer 45 weken per jaar.

€ 100 x 45 weken = € 4,500 per jaar!

€ 4,500 door een simpele gewoonte van € 20,- per dag.

Deze simpele toevoeging kan een groot verschil maken.

Laat deze kans op meer omzet niet aan je voorbijgaan omdat het zo simpel lijkt. Het werkt echt!

Vincent Van Gogh zei ooit, “Grote dingen gebeuren niet alleen door een impuls, maar als een opeenvolging van kleine dingen die met elkaar verbonden zijn.”

Hoe kun je € 20,- extra verdienen per dag?

Het kan natuurlijk een paar euro verschillen hier en daar. En hoeft het niet exact € 20,- elke dag te zijn. Op rustigere dagen zul je minder verdienen dan op drukkere dagen. Op drukkere dagen is het natuurlijk veel makkelijker om extra te verdienen dan op een rustige dag. Zo kan een drukke zaterdag makkelijk voor € 40,- extra zorgen bijvoorbeeld. Het gemiddelde voor de hele week blijft hetzelfde.

Hier wat ideetjes om je aan het denken te zetten:

  • Probeer van een basis manicure een luxere manicure te maken. Komt je klant in de salon voor een basis manicure probeer dan de voordelen uit te leggen van de luxere manicure en dat dit maar € x,- extra kost.
  • Verkoop nagelriemolie, handlotion en andere toepasselijke producten. Tijdens het gesprek met je klanten kun je al uitgebreid vertellen van de voordelen van de producten die ze thuis kunnen gebruiken. Zet deze producten altijd op je toonbank zodat ze bij het afrekenen eraan herinnerd worden.
  • Overtuig je klant dat een set acryl/gelnagels langer en beter blijft zitten dan alleen de gellak op natuurlijke nagels.
  • Probeer je specialiteit naar voren te brengen en aan te bieden bij je klant. Ben je goed in nail-art, laat dit weten aan je klanten en zorg dat je voorbeelden hebt. Voor deze extra diensten kun je ook een extra vergoeding vragen.
  • Misschien bied je nog een andere behandeling aan in je salon zoals wimperextensions, wenkbrauwbehandelingen of lash lifting. Probeer de klanten een extra behandeling aan te bieden of een combi behandeling.

Maak er een gewoonte van.

Hoe zorg je ervoor dat je er helemaal voor gaat?

Simpelweg door het een gewoonte te maken om elke dag €20,- extra te verdienen!

Een gewoonte betekend niet dat iets saai, vermoeiend of slaapwekkend is. Maak het leuk, maak er een spelletje van. Geef desnoods het spelletje een naam als dat helpt.

Experts zeggen dat het ongeveer 30 dagen duurt om een gewoonte te vormen. Dus probeer dan jezelf te motiveren door in de eerste maand jezelf elke week een beloning te geven als je het weekbedrag hebt gehaald!

Zorg ervoor je telkens aan deze gewoonte herinnerd wordt door overal in de salon herinneringspuntjes aan te brengen. Een poster op deur van de privéruimte (waar klanten het niet kunnen zien uiteraard) een memo bij de computer en bijvoorbeeld bij de koffiemachine.

Iets rustiger aan doen?

Voelt de € 20,- per dag nog veel te hoog voor je salon?

Start dan met bijvoorbeeld € 10,- per dag voor een paar maanden en verhoog dit bedrag telkens een beetje. Zelfs € 10,- per dag levert je in een jaar al veel meer omzet op! En loop die € 20,- als een trein… verhoog je bedrag dan met een paar euro, blijf jezelf uitdagen!

De moeite waard om het te proberen? Ik denk het wel!

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.