Tips en trics voor goede webteksten

website teksten nagelstylist nagelstudio

Irene Tromp van Copywritecat schrijft onder andere teksten voor websites, blogs en columns voor de beautybranche en is naast sales manager, jaren nagelstyliste geweest. Haar passie ligt het meest bij schrijven, vandaar dat ze nu fulltime schrijft voor haar eigen bedrijf Copywritecat. In deze blog legt Irene uit waarom goede teksten op je website en sociale mediakanalen zo belangrijk zijn en waar je op kan letten.  

Een mooie website voor je nagelsalon is natuurlijk onmisbaar. Vaak ligt de focus bij een website op de lay-out, het aantal pagina’s, kleurstelling en natuurlijk de foto’s! Want mooie foto’s van jouw nagelsetjes maken het helemaal af. En als dan het plaatje compleet is, komt vaak ‘nog even’ de tekst. En dat is jammer.

De kracht van tekst

Want het is uiteindelijk de tekst die vertelt wie jij bent, hoe professioneel je bent en welke service je biedt. Het is de tekst die de klant pakt en overtuigt om bij jouw salon een afspraak te maken. Alleen mooie foto’s zijn niet genoeg. De tekst zorgt dat de klant contact opneemt én dat je gevonden wordt in Google. En daar gaat het nu net om!

Lees ook:

De kracht van tekst wordt vaak onderschat. En je hebt maar een aantal seconden om een websitebezoeker te boeien. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een bezoeker binnen tien seconden geboeid moet worden, anders klikt hij of zij weg. Dus die eerste zinnen, die moeten echt goed zijn!

Een website zonder sterke tekst is als mooie handen met onverzorgde nagels

Spelfouten, geen gebruik van leestekens, geen alinea’s of pakkende kopjes: het zijn allemaal redenen waarom een lezer afhaakt. Zorg daarom dat je teksten gewoon goed zijn. Bij een perfecte website hoort tenslotte een perfecte tekst. Het hoort bij elkaar en zorgt voor het ideale evenwicht. Mooie handen met onverzorgde nagels is het ook niet tenslotte.

Het is niet voor iedereen even makkelijk om de juiste tekst te schrijven en dat hoeft ook niet. Daar zijn tekstschrijvers voor zoals ik. Als je niet goed kan schrijven kun je dat beter door een professional laten doen. Je laat tenslotte ook je nagels niet door een amateur zetten. En als je het wel zelf doet maar een tekst hebt waarvan je niet zeker bent, kun je die altijd even laten checken voor de zekerheid. Zodat je echt op je website de uitstraling krijgt die bij jou en jouw salon past.

Wat kun je zelf doen?

Waar kun je zelf op letten bij tekst? Wat ik heel vaak tegenkom is het gebruik van U en JE door elkaar. Maak hierin een duidelijke keuze. U is formeler maar creëert meer afstand en JE is wat toegankelijker. Het is maar net wat bij je, of uw, bedrijf past.JSpelfouten en geen gebruik van leestekens kan ook enorm afbreuk doen aan je website. En maak korte zinnen. Hele lange zinnen hebben totaal geen invloed want je blijft maar lezen en waar ging het ook alweer over wat een langdradig verhaal komt er nog een eind aan, zoals deze zin. Erg hè? Korte zinnen dus. Korte overtuigende zinnen.

Maar er is natuurlijk meer, veel meer. Daarom is schrijven ook een vak. Het leukste vak van de wereld voor mij. Maar ik kan me voorstellen dat dit niet geldt voor iedereen. Daarom kan ik je er altijd bij helpen.

Krijg je geen letter op het scherm? Heb je al een tekst en wil je die eens laten nakijken? Op www.copywritecat.nl vind je alles over Irene en wat ze voor je kan betekenen.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Reacties

  1. Beste

    Ik ga een advertentie in Bruist België laten plaatsen en zou daar graag een tekstje bij zetten.
    Wat zijn uw prijzen ? En hebt u tijd, want het zou voorr 3aug binnen moeten zijn.

    MVG
    Brenda

Reacties zijn gesloten.