Klantadvies: je nagels verzorgen in de zomer

nagels verzorgen zomer

De zomerperiode is weer aangebroken en dat zorgt soms ook voor wat bijkomende nagelproblemen. Geef je klanten een extra stukje service en laat weten hoe zij hun handen en nagels het beste kunnen verzorgen in deze periode. Natuurlijk moeten nagels in tropische zomeroorden extra verzorgd worden, maar ook het Nederlandse klimaat kan tot problemen leiden.

Wanneer we het hebben over nagelproblemen in de zomer, gaat het overigens niet alleen over invloeden van het klimaat. Denk ook aan klanten die wat langer met hun nagels moeten doen omdat jullie vakanties niet goed op elkaar aansluiten. Het kan ook zo zijn dat je klant wat minder voorzichtig is tijdens deze periode, vergeet om haar handen goed te verzorgen of veel met haar handen in het zoute zeewater zit.

Nog meer artikelen lezen? Word dan lid van onze community.

Om die redenen is het goed om je klanten een goed advies te geven over het verzorgen van de nagels tijdens de zomerperiode. Hieronder hebben we een aantal adviezen op een rijtje gezet.

Verzorg de nagels met nagelriemolie

Dit advies is uiteraard altijd van kracht, maar in de zomerperiode des te meer. De nagels kunnen wat sneller uitdrogen. Nagelriemolie zorgt ervoor dat het kunstproduct langer mooi blijft omdat de nagel minder snel uitdroogt en het houdt het kunstproduct flexibel. Kies overigens wel voor een hoogwaardige olie en gebruik deze ongeveer 2 tot 3 keer per dag voor een optimaal resultaat. Zijn de nagelriemen erg droog? Gebruik het dan gerust wat vaker.

Vijlen

Moet je klant wat langer met haar nagels doen dan normaal? Of heeft de klant sneller uitgroei tijdens de zomerperiode? Adviseer de klant dan om een vijl mee te nemen op de vakantiebestemming. Je hoopt natuurlijk dat het niet nodig is, maar mochten de nagels toch te lang worden voor haar doen dan kan ze de nagels inkorten. Adviseer of demonstreer eventueel op welke manier zij dit het beste kan doen.

Handcrème met SPF

Ook niet onbelangrijk is een goede verzorging van de handen. Je wil natuurlijk voorkomen dat de zon schade toebrengt aan de handen van je klant. Benadruk daarom het belang van zonnebrandcrème, ook voor de handen. Het kan handig zijn om een handcrème met SPF te gebruiken. Op die manier zijn de handen van de klant automatisch beschermd tegen de zon.

Handverzorging

Goede handverzorging is erg belangrijk. Door de zon en de zee kunnen onze handen wat sneller uitdrogen dan normaal. Adviseer je klant daarom om een goede handverzorging toe te passen. Gebruik bij voorkeur een handcrème zonder parfum om eventuele allergische reacties te voorkomen. Je kan er ook voor kiezen om een hoogwaardige handcrème in je salon te verkopen. Op die manier heb je twee vliegen in een klap!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of word lid van onze community en lees nog meer artikelen.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.