Pink Gellac kan klachten niet verklaren

Pink Gellac hoeveelheid inhoud klachten

De Nederlandse gellak fabrikant Pink Gellac kan de toestroom aan klachten niet verklaren. Vrijdag ontstond er commotie op Facebook omdat kopers twijfelen over de aangegeven hoeveelheid gelpolish in de flesjes. ‘Pink Gellac gaat de situatie per klacht bekijken en heeft er geen enkel belang bij om de aangegeven hoeveelheid op de verpakking niet op te volgen’, licht advocaat Peter Stassen toe. 

Pink Gellac verkoopt gellak aan zowel consumenten als professionals. Op vrijdag ontstond de commotie in een besloten Facebookgroep voor nagelstylisten. Een aantal nagelstylisten hebben op verschillende manieren de inhoud van de producten getest. Pink Gellac heeft eerder aangegeven dat bijvoorbeeld het overgieten van de lak geen accurate methode is. Volgens het bedrijf blijft er altijd vloeistof achter in de flesjes omdat het om een stroperige substantie gaat.

Eerlijke behandeling

Volgens de advocaat van het bedrijf wordt er al zeven jaar op dezelfde manier afgevuld. ‘Het is op dit moment niet verklaarbaar waarom er juist nu klachten binnenkomen. Pink Gellac staat voor kwaliteit en klanten mogen rekenen op een eerlijke behandeling.’ Om die reden zal het bedrijf iedere klacht individueel behandelen. ‘Maar door de plotselinge opkomst van klachten kan de afhandeling wat langer op zich laten wachten.’

Pink Gellac constateert op dit moment geen afwijkende hoeveelheden dan de hoeveelheid die staat aangegeven op de verpakking. ‘Wanneer na onderzoek toch blijkt dat bepaalde batches niet de juiste hoeveelheid bevatten, dan wordt daar uiteraard gepast op gereageerd.’ Die conclusie kan Pink Gellac nu nog niet trekken omdat er tot nu toe geen producten retour zijn binnengekomen.

Lees ook:

Retourgarantie

Daarnaast wijzen de eerste onderzoeken uit dat sommige klanten met een klacht geen recente aankoop hebben gedaan. Stassen kan dan ook niet verklaren waarom er juist nu commotie ontstaat. Wel wil de advocaat klanten wijzen op de retourgarantie van 30 dagen. ‘Wanneer je als klant niet tevreden bent over het product, mag je het binnen 30 dagen na aankoop retourneren.’

De instantie die de hoeveelheden van cosmeticaproducten checkt, is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Eerder gaf de NVWA aan dat de prioriteit op dit moment ligt bij veiligheidsissues.

Waar komen de klachten vandaan?

Hoe zijn de klachten rondom Pink Gellac precies ontstaan? Verschillende consumenten hebben de inhoud van de flesjes getest door deze over te gieten of door er een woodstick in te plaatsen. Deze tests ontstonden na een post op een besloten Facebookgroep. Door een aantal klanten is de inhoud van de potjes vervolgens getest door deze op te nemen met een injectiespuit of door deze te vergelijken met gelpolish van andere merken. In die ‘huis tuin en keuken’ tests komt er gemiddeld 7 tot 8 milliliter uit een potje gelpolish van Pink Gellac.

Volgens Pink Gellac zijn dit geen betrouwbare methodes vanwege de substantie en de robuuste, dikke bodem van de flesjes. Daarnaast blijft er volgens het bedrijf ook vloeistof achter in het flesje. Dit hebben zij eerder verklaard aan verschillende klanten. De volledige algemene verklaring kan je hieronder teruglezen.

Verklaring

“Wij hebben dit besproken met de desbetreffende afdeling en wij hebben dit als terugkoppeling ontvangen: Onze flesjes zijn van zich zelf 18ml, we vullen deze tot +/-15ml. Tijdens het handmatige afvul proces worden de flesjes steekproefgewijs gecontroleerd. Een flesje 100% vullen is in praktijk niet mogelijk omdat een pomp met een vloeistof als nagellak nooit 100% exact kan pompen, lak druppelt immers na. Een te hoge dosering met de pomp zal de flesjes geregeld doen overstromen. Na het vullen moet er ook ruimte in het flesje zitten voor het volume van de kwast waarna de kwast de nagellak opzuigt. Het verschil tussen 15ml of 16ml vullen is dat het flesje zal overlopen, dit verschil kan 5 milligram zijn. Gellak is een enorm stroperig product en heeft elke kleur zijn eigen viscositeit. Dit bepaald de snelheid van het vullen omdat een glitter kleur een hogere viscositeit heeft dan bijvoorbeeld de kleur wit. De flesjes bevatten een extra stevige bodem om het flesje robuust te maken voor verzending, de dikte van de bodem is niet waarneembaar vanaf de buitenkant, dat betekend dat bij het er naast plaatsen van een orange woodstick er ook rekening gehouden dient te worden met de hoogte van de bodem en niet de onderkant van het flesje. In de praktijk van het afvullen dient er ook rekening gehouden te worden met lucht in het flesje, deze lucht word er uitgeduwd tijdens het pompen, het aandraaien van de dop gebeurt machinaal, tijdens het aandraaien word de resterende lucht in het flesje onder druk gezet, als het flesje dan teveel gevuld is loopt het flesje over bij het aan of open draaien. Om deze velen technische practijk redenen kan een flesje nooit gevuld worden tot aan de hals.”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de branche? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Reacties

  1. Toppie er gebeurd iets en de uitleg is duidelijk
    Eh van annebelle niet die van pink

  2. Wij hebben bij verschillende merken tests uitgevoerd en daarbij was pink de enige waar enorm verschil tussen de beloofde en ware inhoud zat
    dus stroperig of dikke bodems is natuurlijk leuk bedacht als excuus maar geen oplossing…

  3. Heb getest door een tandenstoker in het flesje te steken. Hetzelfde heb ik gedaan bij een potje van 5 ml van een ander merk met dezelfde doorsnede. In het flesje van Pink Gellac zat ietsje meer dus ik schat idd 7 ml. Toevallig had ik al vraagtekens bij dit merk omdat 2 van mijn flesje al bijna leeg zijn en pas vanaf de zomer thuis heb. Dit is extreem snel in vergelijking met andere merken. Pink Gellac komt niet met een oplossing hoor. Alleen met een flinke discussie zoals hierboven. Flesjes die ik getest heb zijn 1 x gebruikt.

Reacties zijn gesloten.