Nagelstudio’s mogen definitief heropenen

Nagelstylisten mogen vanaf maandag 11 mei hun beroep weer hervatten. Hierbij gelden twee voorwaarden. ‘Het werk moet zoveel als mogelijk op anderhalve meter afstand georganiseerd worden. Ten tweede moeten contactberoepen op afspraak werken.’ Dat meldde minister president Mark Rutte tijdens de persconferentie over de versoepeling van de coronamaatregelen. 

Nagelstylisten moeten bij het maken van een telefonische afspraak informeren of iemand met COVID-19 klachten heeft. Iedereen met verkoudsheidsklachten of griepverschijnselen moet namelijk thuisblijven. Meer informatie over de heropening van contactberoepen is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Mondkapjes niet verplicht

De minister meldde daarnaast dat het niet verplicht wordt voor contactberoepen om een mondkapje te dragen. ‘Voor contactberoepen neemt een check vooraf veel risico’s weg. Het dragen van mondkapjes is dan niet nodig, maar het staat ieder natuurlijk vrij er gebruik van te maken.’ Aanvullend loopt er op dit moment een onderzoek naar het gebruik van mondkapjes buiten de zorg.

Gedragsregels

De minister deed tijdens de persconferentie ook een beroep op het gedrag van mensen. ‘We kunnen Nederland alleen van het slot halen als iedereen zich verstandig blijft gedragen en zich aan de gedragsregels blijft houden.’ 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.