Nagelstylisten moeten verplicht sluiten

De Nederlandse overheid heeft aanvullende maatregelen getroffen om het coronavirus in te dammen. Eén van die maatregelen is een verplichte sluiting voor kappers, schoonheidsspecialisten en andere zogenoemde contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging. Deze maatregel geldt dus ook voor nagelstylisten die nu nog geopend zijn.

Eerder was het onduidelijk of nagelstylisten nog door konden werken. Verschillende brancheverenigingen vroegen om duidelijkheid. In de persconferentie over de aanvullende maatregelen gaf minister president Mark Rutte aan dat beroepsgroepen zoals kappers en nagelstylisten dat zij helaas hun vak niet meer uit mogen oefenen. Deze maatregel geldt in ieder geval tot 6 april.

Inkomen

Nagelstylisten die nu zonder werk komen te zitten en (een deel van) hun inkomen zien verdwijnen, kunnen ook een beroep doen op de regeling voor zzp’ers. Meer informatie lees je op de website van de Kamer van Koophandel.

Extra maatregelen

Daarnaast zijn er extra maatregelen genomen op andere vlakken. De volledige aanscherping is te lezen op de website van de Rijksoverheid.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.