Nagelstylisten volgende week mogelijk weer open

Contactberoepen zoals kappers, schoonheidsspecialisten, pedicuren en nagelstylisten mogen mogelijk volgende week weer open. Het kabinet overwoog eerder al om mensen met contactberoepen zo snel mogelijk weer te laten starten. Een voorwaarde is nu wel dat de branchevereniging al zover moet zijn en zich hier ook goed bij voelt.

De nagelbranche heeft op dit moment geen actieve vereniging, maar een groep vrijwilligers van Nagelsector.nl heeft zich wel ingezet voor een protocol. Dit protocol moet ertoe leiden dat nagelstylisten veilig en op hetzelfde moment mogen heropenen dan andere contactberoepen. Het protocol wordt aangeboden aan het ministerie van Economische Zaken. De doelstelling is om het plan op 6 mei ontwikkeld te hebben.

Mondkapjes

Kappers pleiten al langer voor heropening van kapsalons. Eerder werd gesproken over het dragen van mondkapjes als extra bescherming. Nagelstylisten dragen in veel gevallen al mondkapjes vanwege het vijlstof. Volgens Haagse bronnen worden contactberoepen niet verplicht om mondkapjes te dragen. Het mag wel, maar er is nog weinig bekend over in hoeverre mondkapjes bijdragen aan verdere verspreiding van het virus. Dit meldt De Telegraaf.

Het kabinet heeft morgen opnieuw crisisberaad. Er komt dan meer duidelijkheid over de mogelijke heropening van nagelstudio’s en andere contactberoepen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.