Nail Talk Live: de ballerinanagel en penseeltechnieken

ballerinanagel

In Nail Talk Live draait het deze week om penseeltechniek. Als je de technieken goed beheerst, is het een stuk gemakkelijker om mooie nagels te maken. Yessica, Wendy, Cerisa en Linda laten zien welke penselen zij gebruiken voor verschillende technieken en designs. Ook Gillian van Maanen gaat aan de slag met een penseel en leert de basis van strak lakken. We verklappen alvast wat je nog meer kan verwachten. 

Iedere nagelstylist heeft een favoriet penseel. ‘Maar het gaat om het beheersen van de techniek. Wanneer de techniek goed is, kan je zelfs met een tandenborstel een nagel maken’, legt Mylene Imming uit aan Gillian. Bij acryl is niet alleen de penseeltechniek belangrijk, maar ook de mixratio en de grootte van het penseel. Wendy Kunz legt hier meer over uit.

Ballerinanagel 

In deze uitzending laat Wendy ook zien hoe je met een acrylbolletje een ballerinanagel maakt. Ze lakt de nagel vervolgens af met Mey’s choice.  Yessica Padberg schildert een design met bloemen en tekst. Zij gaat transparant werken en maakt het design af met een matte topgel. Ook Cerisa laat zien hoe zij een design maakt met verschillende penselen. Zij maakt een abstract design met lijnen.  

Linda Verkooijen laat zien hoe met de one stroke techniek aan de slag kan. Bij de deze techniek creëer je als het ware diepte in het design door kleuren met elkaar te combineren. Linda schildert met deze techniek bloemen om te laten zien hoe je hiermee begint. Mirjam Zwart maakt een naturel acrylnagel met een glitterfrench van gelpolish.

Nieuwe nail-art techniek 

Debora Clericuzio van Swol laat een nieuwe nail-arttechniek zien. ‘Dit keer niet met een penseel, maar met een draad.’ In de natte gelpolish legt zij een stukje naaigaren. Met liner white en liner gold gaat zij over de draad. Vervolgens haalt zij de draad heel voorzichtig van de nagel af.  Er ontstaat een prachtig effect. Na uitharding lakt zij de nagel af met de glass gelpolish. 

Uitzending Nail Talk Live 

Wil jij de uitzending van vanavond niet missen? Meld je dan aan voor de besloten Facebookgroep van Nail Talk Live. De show begint om 20:00u.

Nailed It magazine deelt iedere week een sneak peak van de komende Nail Talk Live met jou. Deze artikelen worden in samenwerking met en in opdracht van Magnetic Nail Design gepubliceerd.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.