Nail Talk Live: hygiëne in de salon

hygiëne salon

Karolien van der Scheer schenkt deze week in Nail Talk Live aandacht aan hygiëne, desinfectie, sterilisatie en de huidige wet- en regelgeving in Nederland. Ook heeft zij het over salonveiligheid. Kortom, alles wat je moet weten op het gebied van hygiëne, komt aan bod. Karolien is gespecialiseerd op het gebied van hygiëne en infectiepreventie en is eigenaresse van groothandel CT International. 

Karolien bespreekt daarnaast ook het besmettingsriscio in de salon. Zij legt meer uit over de wijze van besmetting en over verschillende (griep)virussen. Ook gaat zij in op handhygiëne, persoonlijke bescherming en het reinigen en ontsmetten van oppervlaktes en instrumenten in de nagelstudio.

Familie in de salon 

Mylène en Gillian hebben het over familie en vrienden in de salon. Want wie moet je nou laten betalen en wie niet? En waar trek je dan de grens? Het is goed om daar van tevoren over na te denken. ‘De meeste dames vinden het heel moeilijk om uiteindelijk een goede prijs te vragen aan vrienden of familieleden’, legt Mylène uit. 

Glass crystals 

Cerisa Klein maakt glass crystals. ‘Ik ga de awesome crystals gebruiken en daar vervolgens met de glass gelpolishes een eigen tintje aan geven.’ Julia Vorobieva toont dit keer hoe zij op een zwarte ondergrond een goud design maakt met krullen. Zij geeft een leuke twist aan deze nail-art door gebruik te maken van de glass gelpolishes en door gebruik te maken van chromepowder. 

Marble 

Deborah Clericuzio van Swol laat een funny marble French zien. Zij gebruikt verschillende kleuren en brengt folie aan in het design om de nagel af te maken. Natalia Gritsenko maakt een marble, maar past deze juist toe als inlay. Als basis gebruikt zij hiervoor de blauwe glass gelpolish. 

Airbrush 

Kateryna Gonchar laat in deze uitzending een design zien waarbij zij de airbrush gebruikt. Door verschillende sjablonen door elkaar te gebruiken en kleuren in elkaar over te laten lopen, maakt zij een uniek design. Ook Yessica maakt dit keer weer gebruik van de airbrush. Zij maakt een leuke animalprint en gebruikt hiervoor een stuk kant. 

Stiletto 

Linda Verkooijen neemt je dit keer mee in de techniek van een stilettonagel met een aquacolor inlay design. ‘De stilettonagel is misschien niet zo draagbaar, maar het is wel een hele goede techniek om productcontrole te krijgen.’ Daarnaast kan je ook mooie foto’s maken van deze nagels om aan je klanten te laten zien wat je kan. 

Uitzending Nail Talk Live 

Wil jij de uitzending van vanavond niet missen? Meld je dan aan voor de besloten Facebookgroep van Nail Talk Live. De show begint om 20:00u.

Nailed It magazine deelt iedere week een sneak peak van de komende Nail Talk Live met jou. Deze artikelen worden in samenwerking met en in opdracht van Magnetic Nail Design gepubliceerd.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.