Onderhoudstips voor kunstnagels

rood love nails

Acryl- en gelnagels zijn geen gereedschap. Het is belangrijk om deze boodschap over te brengen naar de klant om misverstanden te voorkomen. Onderhoudstips voor kunstnagels zijn een stukje service die je aan de klant biedt. Je kan deze tips een prominente plek geven in de salon of meegeven op een A4 aan de klant. Hieronder lees je welke tips andere nagelstylisten meegeven aan hun klanten.

Veel nagelstylisten vergeten de klant goed voor te lichten over de do’s en don’ts bij kunstnagels. Dat blijkt onder meer uit een interview met Marja Wiersema van Care Coaching. Als coach helpt Marja ondernemers in de beautybranche met hun bedrijfsvoering. Om je op weg te helpen, heeft Nailed It een rondgang gehouden onder nagelstylisten die deze tips wel in hun salon ophangen of meegeven aan de klant.

Onderhoudstips voor klanten

  • Wees de eerste 48 uur extra voorzichtig met uw kunstnagels.
  • Kunstnagels zijn geen gereedschap. Ga er voorzichtig mee om en wees er zuinig op.
  • Reinig de (kunst)nagels dagelijks met een nagelborsteltje zodat bacteriën en schimmels geen kans krijgen. Vergeet de onderkant van uw nagels niet en probeer vuil nooit weg te halen met een scherp voorwerp.
  • Gebruik dagelijks nagelriemolie om uitdroging te voorkomen. De nagel blijft hierdoor flexibel en u heeft langer plezier van uw kunstnagels.
  • Draag rubberen, latex of vinyl handschoenen wanneer u in contact komt met chemische stoffen, schoonmaakmiddelen of sterke kleurstoffen. Kunstnagels zijn niet bestand tegen aceton, benzine en terpentine. Kleurstoffen van bepaalde groenten, kruiden, marinade, haarverf en zilvershampoo kunnen in de kunstnagel trekken.
  • Gaat u tuinieren? Draag handschoenen ter voorkoming van lifting of een pseudomonas bacterie.
  • Wanneer een kunstnagel los zit door bijvoorbeeld stoten, blijf er dan niet mee rondlopen. Laat de kunstnagel zo snel mogelijk repareren om infecties te voorkomen. Verwijder de kunstnagel in geen geval zelf. Door te trekken, pulken, knippen of vijlen kan u de natuurlijke nagel beschadigen. Dit kan pijnlijk zijn.
  • Laat uw kunstnagels op tijd nabehandelen. Afhankelijk van de groei van uw nagels is het aan te raden om dit om de drie à vier weken te laten doen. De nagel is na deze periode uit balans en kan sneller breken of beschadigen.
  • Stoot u de nagels vaak? Dan zijn uw nagels waarschijnlijk te lang voor u. Laat de nagels inkorten.
  • Gebruik altijd een basecoat als u de nagels zelf wil lakken om te voorkomen dat de nagel verkleurd.

Disclaimer

Bepaalde situaties en middelen hebben invloed op de hechting van de kunstnagel. De kunstnagel kan loslaten bij hormoonschommelingen, medicijnen, zwangerschap en ziektes. Houd hier rekening mee.

Deze lijst is samengesteld met de input van nagelstudio’s Anrosa nagelstyling en manicure, Riwa Nails & Beauty en Joy Nails.

Lees ook dit artikel over de 5 YouTube channels die je moet volgen als nagelstylist.

Volg je ons al op Facebook? Like ons en blijf op de hoogte van het laatste nieuws in de nagelbranche.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Reacties

Reacties zijn gesloten.