Brancheverenigingen adviseren beauty professionals te sluiten

De Nederlandse overheid heeft afgelopen zondag nieuwe maatregelen aangekondigd om de coronacrisis in te dammen. Scholen, opvang en horeca moeten verplicht drie weken sluiten. Het is onduidelijk of dit ook geldt voor nagelstylisten. Beauty Trade Professionals geeft het dringende advies aan beauty professionals om hun bedrijven tijdelijk te sluiten. Dat meldt Beautyspot.

Beauty Trade Professionals is de leveranciersvereniging van de beautybranche. Volgens directeur Frank Slangen is het in de praktijk niet mogelijk voor beauty professionals om anderhalve meter afstand tot elkaar te houden. ‘Binnen ons vak heb je juist intensief fysiek contact met je klant.’

Pedicuren

Ook De pedicurebranchevereniging ProVoet adviseert pedicuren om de praktijk te sluiten. Zij adviserenom de praktijk te sluiten en alle ambulante werkzaamheden per vandaag, 16 maart, stop te zetten. ‘Ondanks dat het pedicurevakgebied niet direct op één lijn is te plaatsen met bovengenoemde sectoren, is de oproep tot het nemen van 1,5 meter afstand voor ons voldoende reden om tot dit advies te komen’, aldus de branchevereniging.

Dit advies geldt zolang de extra maatregelen van de overheid van kracht zijn. Tot nu toe is dat 6 april. Er bestaat een kans dat de maatregelen verder worden aangescherpt of dat deze situatie langer zal aanhouden.

Kappers

Ook de ANKO, de branchevereniging voor kappers, roept de overheid op om meer duidelijkheid te geven. ‘Als brancheorganisatie worden we overstelpt met vragen en we verwachten van de overheid duidelijke besluitvorming en uitvoerbare richtlijnen’, aldus de organisatie.

Nagelstylisten

Het is nog niet bekend of nagelstylisten verplicht moeten sluiten. Lees hier meer. Tot nu toe kan het RIVM hier geen duidelijkheid over geven. Nailed It Magazine is in gesprek met verschillende partijen om dit duidelijk te krijgen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.