Standpunt Nailed It Magazine over de acrylaatallergie

standpunt acrylaatallergie

Nailed It Magazine is voor het tv-item van RTL Nieuws ook benaderd. Door ruimtegebrek in de uitzending is ons standpunt helaas uit het item geknipt. Annebelle Nooteboom, hoofdredacteur van Nailed It Magazine, zegt daarover: ‘natuurlijk zijn we het niet eens met deze eind redactionele keuze. We geloven dat je niet kan spreken over een branche zonder deze wederhoor te bieden. Het item geeft wat ons betreft helaas een ongenuanceerd beeld van het vak en de branche. Het is goed dat er nu eindelijk aandacht komt voor de acrylaatallergie, maar het item doet vermoeden dat kunstnagels per definitie een groot risico zijn.’

Standpunt Nailed It Magazine

Ook bij een professionele nagelstylist kan je een allergie ontwikkelen, maar het risico is vele malen lager. De oorzaken van de stijging van het aantal allergieën is volgens ons deels te verklaren door:

  • Kunstnagels worden steeds populairder.
  • Consumenten gaan zelf aan de slag met producten.
  • Het is voor consumenten en ongeschoolde nagelstylisten steeds makkelijker om aan nagelproducten te komen.
  • Een aantal opleiders besteden te weinig aandacht aan de risico’s van het vak en hoe je deze kan beperken.
  • De controle en handhaving op de Europese wetgeving voor nagelproducten is beperkt.

Voor professioneel gebruik

De meeste nagelproducten zijn niet voor niets voor professioneel gebruik. Professionele nagelstylisten weten welke voorzorgsmaatregelen ze moeten nemen. Helaas zien we ook nog steeds een grote groep nagelstylisten die zonder kennis aan de slag gaan. Het is de verantwoordelijkheid van de branche om hier voorlichting over te geven. Het is goed dat er nu aandacht komt voor de acrylaatallergie binnen het vak. Nailed It Magazine geeft al jaren voorlichting over deze vervelende allergie, met soms vergaande consequenties.

Ongeschoolde nagelstylisten

We maken ons zorgen over producten die op grote schaal aan consumenten en ongeschoolde nagelstylisten worden verkocht. Dit is niet toegestaan bij producten met de melding: ‘voor professioneel gebruik.’ Handhaver NVWA geeft aan dat zij niet de juridische mogelijkheden hebben om hierop te handhaven. Wie of wat dan wel? Dit is een doorn in het oog voor de nagelbranche. Nagelstyling is een vak en het is niet weggelegd voor consumenten of ongeschoolde nagelstylisten.

Journalisten kunnen voor persvragen contact opnemen met Annebelle Nooteboom via info@naileditmagazine.nl.

Hi, 👋
Bedankt voor je bezoek!

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Reacties

  1. De trend om iets te publiceren zonder ‘wederhoor’ is de laatste jaren (sinds corona) sterk vertegenwoordigd in de media. Dat is een goedwerkende tactiek gebleken om het grote publiek een bepaalde kant (narratief) op te sturen. Zo ging het met de informatie over corona, de inspuitingen (ik wil het geen vaccin noemen), het verbieden van een goed werkend medicijn, de zgn. klimaat crisis, de oorlog in Oekraïne, de financiële wereld, het digitale geld, de niet bestaande stikstof crisis, de boeren en asielcrisis, etc.etc. Nu zijn dus ook de nagelstylisten aan de beurt, alle mkb’ers moeten kapot. Word wakker ! zie het grote plaatje !

Reacties zijn gesloten.