Stof: nagelfrustratie met stip op nummer één

nagelstudio stof schoonmaken

In de maandelijkse rubriek ‘de dag van’ neemt Vicky je mee op avontuur in haar dagelijkse werkzaamheden. Ze schrijft over herkenbare situaties voor nagelstylisten en zoekt naar een oplossing. Vicky Oostvogels is Magic Bits World CEO & Nailaddict. Deze maand de nagelfrustratie die voor Vicky met stip op nummer één staat: stof. 

Tijdens het schrijven van mijn eerste blog voor Nailed It, luister ik Radio1  en vergat bijna mijn notoire nagel frustratie… De dramatische aanslag in Utrecht overheerste op alle fronten. Toch kon ik mijn focus houden. In mijn studio probeert stof namelijk ook een aanslag te plegen op glanzende gellac op een nageltip. Eigenlijk bijna dagelijks test ik producten. Op het moment voornamelijk of merken met elkaar gebruikt kunnen worden.

De drukke werkzaamheden voor mijn webshop gaan ook door. Afhalers van producten staan regelmatig aan de deurbel en even ondersteuning bieden voor online order problematiek wordt vaak gevraagd!  Dus nee, het is niet ongebruikelijk dat ik veelvuldig de nagel ‘even’ moet laten voor wat het is. En ja hoor, wanneer ik terug op honk ben op mijn missie te hervatten is het leed alweer geleden…

Stof is toch echt mijn nagelfrustratie die met stip op nummer één blijft staan.

Een minuscuul klein zwart draadje kleeft op mijn tweede laagje spierwitte gellac en het stoom komt uit mijn oren. Ik had de knop van mijn led lamp al ingedrukt voordat ik richting kantoor stormde waar mijn hulp werd gevraagd. Verdorie, ik kan dus opnieuw beginnen. Zelfs wetende dat ik hem wellicht kan verstoppen onder een mooie kleur gelpolish kan mijn frustratie niet verdrijven, ik wil een strakke witte nagel en ik zal deze krijgen ook. Karaktertje hoor!

De beste oplossingen

Uit ergernis en frustratie ontstaan regelmatig de beste oplossingen. Ik realiseer me namelijk dat ik hier vast niet alleen in sta. En terwijl ik omschakel en in oplossingen ga denken in plaats van problemen kom ik al speurend tot de oplossing. Als er pluis vrije celstofdeppers bestaan dan moet er toch ook iets aan de notoire stof problematiek te doen zijn? Ik weiger te geloven dat ik de enige ben die als een malloot iedere dag met een spons en zeem de jacht opent op alle kleuren stofjes die door de ‘nagelwerkplaats’ dwarrelen. Om over DNA-sporen in de vorm van vingerafdrukken op het glas nog maar tijdelijk te zwijgen!

Jullie lezen het goed, mijn nagelwerkplaats oogt op dagen eerder een klus- en postorderbedrijf dan een met zorg gestileerde nagelsalon. We hoppen over de pas afgeleverde dozen met nieuwe voorraad, die er eigenlijk niet horen te staan. Maar we kunnen onze nieuwsgierigheid amper bedwingen en in een tempo dat zijn weerga niet kent wordt toegang verschaft tot de nieuwe producten in sprankelend transparant noppenfolie.

Dwarrelend stof

En als we ons dan in het midden van een bijna niet meer op te ruimen massa bevinden dan moet alles ook nog eens veilig een weg vinden via kantoor naar magazijn. Om vervolgens in de webshop te verschijnen om alle nailaddicts happy te maken. Een spoor van dwarrelend stof achterlatend.

Maar de oplossing is nabij en inmiddels uitvoerig getest door mijn oproepbare en ondertussen onmisbare ‘maffia meiden’, zoals ik de ondersteunende krachten vaak gekscherend noem. De spiegels glanzen, de vitrine loop je zowat omver en op de tafels geen stof meer te bespeuren. Applaus voor jezelf en hulde hulde hulde…

Lang leve pluisvrije reinigingsdoeken uit microvezel. Wat een genot!

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.