Nagelstylist Elise bleef geloven in haar droom

Want het opzij zetten van een droom, is altijd nog iets anders dan volledig te moeten loslaten. Elise de Strooper van nails_by_strooper hield vol en voelde diep van binnen al heel lang dat dit precies is wat ze altijd al had willen doen. “Nooit heb ik getwijfeld of gedacht om toch wat anders te gaan doen.” Het precisiewerk en de nauwkeurigheid passen Elise als een perfecte jas.

Van droom naar werkelijkheid

De corona tijd bracht Elise tot inzicht om de knoop door te hakken. “Ik heb de tijd gehad om eens te denken wat ik nu echt wilde gaan doen.” En de beslissing om op dat moment daadwerkelijk voor je droom te kiezen, blijkt dan ook echt de enige juiste. Want hoewel haar ouders sceptisch waren en dachten dat Elise hier niets mee zou bereiken, is ze inmiddels wél trotse eigenaresse van haar eigen salon.

Mede omdat de sector heel groot is, zag Elise haar kans. Ze werkt met plezier in haar living en stelt hoge eisen aan het werken met zeer professionele materialen. Een mooie opstap naar haar tweede grote droom waarbij ze in haar eigen huis een aparte kamer volledig kan omtoveren tot eigen salon.

Precisiewerk 

Elise is perfectionistisch. Dit is iets wat haar designs zeer ten goede komt en waardoor ze vaak het verschil kan maken ten opzichte van anderen. Haar (jonge) publiek merkt dit op, waardoor ze haar serieus nemen, haar vertrouwen en daar dus ook voor betalen. Elise is gespecialiseerd in natuurlijke shapes en speciale designs en geeft topprioriteit aan hygiëne, voorzichtigheid en clean werken.

Deze drie aspecten kenmerken de salon van Elise, maar zijn zeker ook terug te zien in de foto’s die ze op social media plaatst. Deze probeert ze zo professioneel mogelijk te maken waardoor er geen twijfel mogelijk is dat Elise ontzettend veel liefde voor haar vak heeft. 

Alles op z’n tijd

Voorlopig is Elise blij met hoe de zaken lopen en wil ze eerst nog een paar jaar doorgaan als nagelstyliste. Wel voelt ze dat er wellicht ook ruimte is om haar kennis door te geven aan andere beginnende nagelstylistes. Daarnaast zou ze het vak nagelstyliste graag zien als erkend beroep gezien iedereen er zomaar mee kan starten zonder enige kennis. 

“Ik ben al veel trauma nagels tegengekomen, veroorzaakt door ongeschoolde nagelstylistes.” Er komt zoveel bij kijken en het is niet “even snel nageltjes zetten.” Het vraagt professionele kennis en oefenwerk om een goede nagelstyliste te worden.

Tips van Elise

“Kies voor een goede privé opleiding!” Persoonlijk vindt Elise de zogeheten schoonheidsscholen of groepslessen minder aantrekkelijk. Dit komt voort uit het feit dat je hier vaak veel meer voor betaalt dan voor een privé opleiding. Kies daarnaast meteen voor de juiste producten in plaats van te denken: “Ik schaf eerst wat goedkopere producten aan en zie daarna wel weer.” Ontzettend zonde van je geld en energie, omdat je uiteindelijk toch snel gaat switchen naar de betere. 

Last but not least

“Neem de tijd om alles goed te leren en probeer zoveel mogelijk te oefenen. En dan niet op nep, maar echte handen! Wees niet te snel tevreden, blijf kritisch op je werk en onthoud dat Rome ook niet gebouwd is in één dag.”

Elise sluit het interview af met de woorden: “Blijf in jezelf geloven en luister niet naar wat andere je willen wijsmaken. Als je iets écht wilt, dan zal je altijd slagen.”

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.