Nail artist Anouk Nijs ontwerpt unieke art voor nagelstickers

Goldfinger

De nagelexpert van onze sterren, Anouk Nijs, staat bekend om haar elegante kunstwerkjes op 1 vierkante centimeter. Samen met Maniac Nails heeft zij haar favoriete nail art ontwikkelt als gellak sticker: Goldfinger. Maniac Nails ontwerpt gellak stickers voor consumenten die men gemakkelijk thuis kan aanbrengen. In dit interview met Anouk lees je meer over de samenwerking en het design.

“Het is een design dat echt bij mij past. Ik sta bekend om mijn minimalistische en elegante designs. De nagels die ik maak zijn simpel, clean en draagbaar voor iedereen. Ik wilde een nail-art dat past bij elke gelegenheid. Je moet er mee kunnen schitteren op een bruiloft, op een feestje maar ook tijdens een vergadering moet je gewoon zelfverzekerd met je handen kunnen zwaaien. Ik merk bij mij in de salon dat mensen het fijn vinden als hun nagels passen bij alle soorten kleding. Dus daar heb ik allemaal op gelet toen ik de gellak stickers voor Maniac mocht ontwerpen.”

Je maakt me nieuwsgierig. Kan je omschrijven hoe het design eruitziet?

Het is een natuurlijke kleur met een goud randje aan de zijkant. Ik kan met zekerheid zeggen dat dit bij alle type mensen past, het is voor jong en oud. Eigenlijk heb ik niet lang getwijfeld over het ontwerp. Ik ben op mijn Instagram gaan kijken naar de meest gelikede designs. Daar heb ik een top drie uit opgesteld. Als nagelstylist moet je natuurlijk ook rekening houden met de trends. Ik heb voor dit design gekeken naar de trends voor de spring. Daar zie je de natuurlijke glansnagel veel terugkomen en de chromekleuren zijn echt een ding. Het uiteindelijke design is een combinatie geworden van die trends en een van mijn most likable designs. 

Wat voor type had je in gedachte toen je Goldfinger ontwierp?

Ik omschrijf mijn stijl als sophisticated, elegant en minimalistisch. Deze art kan iedereen dragen, maar ik had een zelfverzekerde, ondernemende vrouw in gedachte toen ik het ontwierp. De basiskleur is naturel, daardoor is het makkelijk te combineren. Het kleine gouden accent maakt Golfinger als een sieraad voor je handen.

Je hebt een eigen nagelsalon waarom wilde je deze samenwerking aangaan?

Maniac is een leuk product waar ik achter sta. Dat heeft verschillende redenen. Het komt erop neer dat Maniac echt een uitkomst kan zijn voor vele mensen. Voor vrouwen die zwanger zijn en niet meer naar een salon mogen, als je in de zorg werkt, een keer een feestje hebt, als je te weinig tijd hebt om uren in een salon te zitten of als je portemonnee het niet toelaat om regelmatig een manicure in een salon te doen. Ik gun iedereen het zelfverzekerde gevoel dat je krijgt van mooie verzorgde nagels. Zowel Maniac als ik proberen dat op deze manier toegankelijk te maken voor een breed publiek. De stickers van Maniac zijn echt de beste nagelstickers die nu verkrijgbaar zijn. Ik heb andere stickers geprobeerd maar die waren het nét niet. Maniac is goedkoper dan een salon, maar biedt wel dezelfde kwaliteit én je hebt ook echt de glans van gellak.

Jouw agenda zit vast ook nog eens propvol?

Als je bij mij langs wil komen in de salon dan moet je inderdaad wel goed vooruitplannen. Zie het als een Michelinsterren restaurant, mensen boeken een afspraak bij mij drie maanden vooruit. Mijn salon zit ook nog eens in Eindhoven, ik heb wel klanten die van heinen en verre komen gereden voor een manicure. Mensen komen uit Almere, Utrecht, Den Bosch en zelfs België. Maar ik kan me goed voorstellen dat niet iedereen zo’n afstand wil afleggen voor een manicure. Dus ook voor die mensen is het door deze collab met Maniac een stuk simpeler om een origineel AnoukNailedit design te dragen.

Als nagelstylist vind je gezonde nagels natuurlijk ook uiterst belangrijk. Hoe kijk jij vanuit dat oogpunt naar Maniac gellak stickers?

De kwaliteit van de natuurlijk nagel staat bij mij altijd voorop. Ik ben écht voor het behoud van de natuurlijke nagel. Ik vind coole designs maken leuk, maar minstens zo leuk vind ik het om een nagelbijter na drie behandelingen met prachtige handen te zien. Mensen denken vaak dat je nagels kapotgaan van alle nagelbehandelingen, maar ik wil het tegenovergestelde laten zien. Ik wil laten zien dat je echt kan transformeren als je de nagels goed verzorgt. Met Maniac kan je absoluut een nageltransformatie creëren. Het verstevigt namelijk de nagels waardoor het minder snel breekt en ze dus kunnen groeien. Daarnaast zijn er behoorlijk wat mensen die hun gellak van hun nagels af pulken, dan kan je ook beter overstappen naar een sticker. Als je elke keer je gellak er te hard of te snel afhaalt dan beschadigt je nagel. Deze stickers van Maniac haal je er af met olie, dat is zo gepiept en daarmee lopen je nagels geen beschadigingen op.

Een laatste dingentje je doet ook de nagels van sterren. Kan het zijn dat je met de Goldfinger stickers ineens dezelfde nagels hebt als een BN’er?

Haha, ik doe inderdaad wel nagels van bekende mensen zoals Romy Boomsma, Fenna Ramos, Manon Meijers en Kelly Weekers. Daarnaast word ik door bladen en merken ook wel eens gevraagd om nagels voor een shoot te doen. Dat gaat van Cartier tot de Vogue en Bottega Veneta. Kortom ik heb leuke afwisselende klussen. Om echt antwoord te geven op je vraag: ja dat kan zeker gebeuren, ik heb dit design zelfs al eens gemaakt bij verschillende bn’ers.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Verwante artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *