Stichting Comfort Nails slaat handen ineen met Make A Wish en Wie Goed Doet Goed Ontmoet

Stichting Comfort Nails

Als nagelstyliste sta je er niet altijd bij stil wat een mooie set nagels voor iemand kan betekenen. Anneke Willemsen van Comfort Nails heeft daarom de handen ineen geslagen met stichting Make A Wish en Wie Goed Doet Goed Ontmoet.

Eerder spraken we Anneke al eens over haar bijzondere salon. De nagelstylist doet de nagels van vrouwen die chronisch ziek zijn of waarvan een kind chronisch ziek is. Voor mensen die ziek zijn, ligt de drempel lager om hun nagels bij Anneke te laten doen.

Speciale salon  

“Ik heb meer tijd voor mensen”, vertelde ze aan Nailed It. “Als een afspraak uitloopt, is dat over het algemeen geen probleem. Ik heb bijvoorbeeld een klant met een stoma en die durft niet naar een normale salon, omdat haar stoma kan lekken. Ik werk bijvoorbeeld ook niet met acryl en bepaalde stoffen, ikzelf maar ook mensen met COPD kunnen niet tegen die heftige geur. Op tafel heb ik een dubbele afzuiging en ook in het plafond. Verder is er een rolstoel/rollatoringang met verbreedde deuren.”

Allerliefste wens

Nu is Anneke een stapje verder gegaan en werkt ze samen met Make A Wish, een stichting die wensen vervult van kinderen tussen de drie en achttien jaar met een ernstige en soms levensbedreigende ziekte. Door het vervullen van hun allerliefste wens wil Make A Wish kinderen hoop en kracht geven voor de toekomst. “Als een wens van een ernstig ziek kindje aansluit in onze branche sturen ze me een berichtje. Zo had een meisje de wens om een slaapfeestje met vriendinnen te organiseren. Die meiden werden flink in de watten gelegd, want je wilt er natuurlijk een extra speciale dag van maken.”

Workshops en kinderfeestjes 

Comfort Nails is niet alleen aangesloten bij Make A Wish, maar dus ook bij stichting Wie Goed Doet Goed Ontmoet, een bewonersinitiatief dat zich richt op verlichting van financiële en sociale armoede in de gemeente Zutphen. “We geven bijvoorbeeld workshops aan jongeren of organiseren kinderfeestjes. Allen hebben te maken met armoede en zijn gekoppeld aan de voedselbank.”

Samenwerken?

Anneke hoopt andere nagelstylisten te inspireren. “Vaak zijn mensen bang dat ze ineens ergens aan vast zitten, maar dat is helemaal niet het geval. Het is geheel vrijblijvend.” Wil je ook aansluiten of wil je als groothandel een donatie doen? Je kunt met Anneke contact opnemen via haar Facebookpagina Stichting Comfort Nails of een berichtje sturen via 0629508303.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.