Timestamp Day: de dag van nagelstylist Irma

In de rubriek Timestamp Day krijg je een kijkje in de salon van een andere nagelstylist. Hoe ziet hun dag eruit en welke sets zetten ze? Van uur tot uur houden ze het voor je bij. Deze week volgen we Irma Lokker-Steketee (37) van salon Nails & Beauty in Yerseke. Ze heeft haar opleiding gevolgd bij Pronails Zeeland en werkt tien jaar als nagelstyliste.

Ochtend

7:00 De wekker roept weer voor een nieuwe dag, tijd om op te staan en te douchen. Vandaag wordt een drukke dag met zes klanten. 

7.45 De lunchtrommeltjes van de kinderen klaar maken en nog even gezellig met ze kletsen voordat ik ze uitzwaai en ze zelf naar school gaan.

8.00 De kinderen zijn naar school en ik ga ontbijten met een heerlijk schaaltje yoghurt met granola, vers fruit en een bakje thee. Daarna mezelf klaarmaken want om 8.30 uur komt mijn eerste klant.


8.30 – Eerste klant van de dag

De eerste klant van vandaag wil graag een refill gelnagels met verschillende kleuren en nailart design. Het is een vaste klant. We kletsen altijd heel wat af en hebben altijd veel lol. Na 70 minuten is de set klaar.

09.45 – Salon stofvrij maken

Ik heb even een kwartiertje vrij tussen mijn eerste en volgende klant die om 10.00 uur komt. In de tussentijd maak ik mijn werkplaats stofvrij en zorg ik dat alles weer mooi schoon is. Ik neem er een lekker bakje thee met wat lekkers erbij.

10.00 – Refill Babyboom

De volgende klant komt voor een refill Bstrong (Biab). Dit is een zeer populaire gel bij mij in de salon. Het is een natuurlijke nail treatment met een zeer korte behandeltijd, dat veel mensen aanspreekt. Deze klant wilde een babyboom en een mooi design. Ze was in 60 minuten klaar.

11.15 – Natural look

De derde klant van vandaag is een vaste klant voor een refill Bflex, (Biab). Bflex is voor klanten met korte en flexibele nagels, zonder verlenging. Deze klant kiest voor een natuurlijke look en is in 45 minuten klaar. 


Middag

12.00 – Lunch met een gebakken eitje

Ik heb lunchpauze tot 13.00 uur en mijn kinderen komen tussen de middag thuis eten. Ik bak een lekker eitje voor als ze uit school komen. We kletsen over wat ze op school beleefd hebben en eten gezellig samen. Na het eten maak ik alles weer schoon en zorg ik dat ik klaar ben voor de volgende klant. Nog snel even een wasje in de machine en we gaan weer van start!

13.00 – Cosmetische pedicure met gellak

Deze klant komt voor een cosmetische pedicure met gellak op de teennagels. Ze krijgt een heerlijk voetenbadje, ik vijl de nagels en verzorg de nagelriemen. Daarna zet ik een mooie French manicure op de teennagels. Vervolgens scrub ik de voeten, krijgt ze een voetenmasker en tot slot masseer ik de voeten in met een heerlijke voetencrème. De klant loopt weer met mooie, verzorgde voeten de deur uit. Deze behandeling duurde 75 minuten.

14.15 – Salon schoonmaken

Even een kwartiertje om alles weer schoon te maken voordat de volgende klant komt. Hygiëne in de salon vind ik ontzettend belangrijk. Mijn klanten waarderen dit ook enorm. 

14.30 – Nieuwe set met verlenging en nailart

De vijfde klant van vandaag is een nieuwe klant voor een nieuwe set Bstrong met verlenging. Ik werk altijd met sjablonen en maak een mooie, natuurlijke verlenging met nailart. Ik heb altijd veel te kletsen, zeker met nieuwe klanten. Ze zijn vaak nieuwsgierig wat ik allemaal te bieden heb en we maken er een gezellig uurtje van. Deze behandeling duurt 75 minuten, door het nieuwe systeem van Bstrong/ Bflex kan ik extra klanten aannemen omdat dit systeem heel snel werkt.

15.45 – Een break tot de avondklant

Nu neem ik een pauze tot 19.00 uur, de kinderen zijn inmiddels uit school en willen ook even mijn aandacht. We doen wat spelletjes, gaan nog even naar buiten en doen een paar boodschapjes. Dan is het alweer tijd om voor het avondeten te zorgen. Na het eten maken de kinderen huiswerk. Hierna hebben ze nog een momentje van ontspanning voor zichzelf en kan ik nog mooi een klant helpen. 


Avond

19.00 – De laatste klant van de dag

De laatste klant is een vaste klant en komt voor een refill gelnagels met kleur en klein design. Ze krijgt altijd de hard builder gel omdat deze het beste bij haar nagels past. Ik heb voor elke klant keuze uit verschillende soorten gel, passend bij de nagels. Na 60 minuten is deze set klaar.

20.00 – Koffie en administratie

Na een heerlijke dag werken is het nu tijd om koffie te drinken met de kinderen erbij en dan gaat de eerste naar bed. Als de kleine op bed ligt maak ik de salon schoon en zorg ik dat ik startklaar ben voor een nieuwe salondag. Daarna doe ik nog wat administratie.

21.00 – Tijd voor social media

Ik maak nog wat leuke reels en reclame voor op Instagram en Facebook. Daarna nog even ontspannen met de beentjes op de bank.

23.00 – Naar bed!

Tijd om naar bed te gaan en te zorgen dat ik weer uitgerust aan een nieuwe dag kan beginnen!

Rubriek Timestamp Day: geef je op!

Wil jij als nagelstylist ook deelnemen aan deze rubriek? Download hier het deelnameformulier en stuur het ingevulde formulier naar irene@naileditmagazine.nl. Deelnemen is kosteloos.

Hi, 👋
Bedankt voor je bezoek!

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.