Timestamp Day: een dag in de salon van nagelstylist Angela

In de rubriek Timestamp Day krijg je een kijkje in de salon van een andere nagelstylist. Hoe ziet hun dag eruit en welke sets zetten ze? Van uur tot uur houden ze het voor je bij. Deze week volgen we Angela Dasselaar (34). Ze is sinds oktober 2022 eigenaresse van Nagelstudio Beautique Creations in Willemstad, Noord-Brabant. Ze werkt parttime in haar salon aan huis, is moeder van twee kinderen van 11 en 6 jaar en woont samen met haar vriend Tom, twee honden en twee katten in een prachtig pand midden in de vesting.

Ochtend

7.00 – De wekker gaat, ik zorg dat de kids uit bed komen, aankleden en ontbijten. Mijn oudste wordt om 7.45 opgehaald door de taxi en daarna breng ik de jongste naar school. Daarna ga ik mezelf klaarmaken en ontbijten want om 9.00 komt de eerste klant!

9.00 – De eerste klant is mooi op tijd en komt voor een fibergel (refill) op haar eigen nagels. Ik werk met Urban Nails en mag mijzelf Diamond Salon noemen. Mijn interesse ligt bij de natuurlijke nagel, daarom bied ik alleen de NNT (natural nail treatment) aan en plaats ik geen verlengingen. Ik ben een “geller” en mijn favoriete product is de fibergel, verder werk ik met rubberbase en structuregel (ook wel SIAB genoemd). 

11.00 – Tussen de eerste en tweede klant had ik wat ruimte over dus deed ik wat in het huishouden. Om 11.00 stond de tweede klant van vandaag klant op de stoep. Zij kreeg een frisse set rubberbase met verschillende nude kleuren gelpolish.

12.45 – De klant is klaar en we hebben meteen de agenda volgepland tot de zomervakantie. Ik vind vooruit plannen erg fijn. Hierna ben ik een half uur met de honden gaan wandelen.

Middag

13.30 – Er komt een klant voor een reparatie. Ik hanteer een week garantie, of het nou mijn schuld is of van de klant zelf, daar discussieer ik niet over. Daarna ga ik snel lunchen want de kinderen komen alweer bijna uit school en daarna heb ik meteen weer een klant.

15.30 – Mijn volgende klant komt voor een fibergel refill. Zij kiest voor een hele toffe blauwe french waar ik 1,5 uur over doe.

17.00 – Tijd om te koken! Ik maak een heerlijke ovenschotel. Tussen 17.00 en 19.00 hebben we de tijd om rustig te eten en om 19.00 komt mijn laatste klant voor vandaag.

19.00 – Met deze klant heb ik heel veel gekletst en een mooie fibergel gezet in natuurtinten. Ik deed er 1.45 uur over. Daarna is het tijd om de salon op te ruimen en mijn koffer in te pakken voor de cursus Salon Shapes die ik morgen ga volgen.

Rubriek Timestamp Day: geef je op!

Wil jij als nagelstylist ook deelnemen aan deze rubriek? Download hier het deelnameformulier en stuur het ingevulde formulier naar irene@naileditmagazine.nl. Deelnemen is kosteloos. 

20231222_150939-02.jpeg

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.