Sharm effect met Izabela Visser

Sharm Effect

Beauty2Trs is een online platform waar je als nagelstylist cursussen kan volgen van (inter)nationale educators. Iedere maand verschijnt er op Nailed It Magazine een blog van één van deze educators. Deze maand legt Izabela Visser de Sharm Effect Techniek uit.

Sharm Effect Techniek

Sharm Effect (ook wet in wet genoemd) is een techniek waarbij we het design in een natte ondergrond maken. Witte of zwarte gelpolish zijn de meest gebruike kleuren als ondergrond voor deze techniek. Je kan verschillende merken vinden met gelpolishes die al voor deze techniek gemaakt zijn, deze merken hebben hiervoor een breder kleurgamma. Het gaat erom dat je gelpolishes gebruikt die mooi in elkaar overlopen.

Als je gelpolish te dik is, maar hoog gepigmenteerd, dan kan je een beetje base toevoegen aan de kleur om deze dunner (meer vloeiend) te maken.

Met deze techniek kan je prachtige, snelle designs maken: zoals bloemen, snake print & abstract designs.

Wat heb je nodig? 

  • gelpolish kleuren
  • base
  • top
  • eventueel dun penseel of/en dotting tool

Hoe maak je een sharm effect?

Bereid je nagel voor met product. Dit kan gelpolish, acrygel, gel of acryl zijn. Maak je nagel dof, breng een eerste laag gelpolish in de kleur naar kezue aan en laat deze uitharden. Vervolgens breng je de tweede laag gelpolish aan. Deze kleur hard je niet uit!  

In de natte ondergrond kan je met gelpolish met dunne viscositeit vlekken maken tot je het gewenste resultaat krijgt. Hier raad ik je aan om een dotting tool of dun penseel te gebruiken anders kan je te grote vlekken krijgen. Als je design klaar is, laat deze uitharden en breng een glanzende of matte top coat aan. (foto 3, 4, 5)

Zelf aan de slag

Dit is het: zo snel, zo makkelijk en zo mooi! Sharm effect kan er heel ingewikkeld uit zien, maar het is heel simpel!  Heb je geen tijd of geduld in ingewikkelde nail-art? Dan is deze techniek iets voor jou. Dus pak je penseel, het is nu jouw beurt om deze super leuke nail-art te ervaren.

Er zijn verschillende producten op de markt, bijvoorbeeld een soort doorzichtige base, waarin kleuren uitlopen. Vergeet niet het echte Sharm Effect alleen bereikt kan worden door kleur in kleur toe te voegen. Daardoor creeer je diepte, mooie schaduwen en highlights.

Wil je verschillende designs leren? Volg dan de online workshop Sharm Effect op Beauty2Trs. Daar leg ik stap voor stap verschillende designs uit en vertel ik welke kleuren je precies nodig hebt. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.