Step-by-step Happy Flake

Ilona van den Berg deelt dit keer een tof design, namelijk The Happy Flake. Kijk je mee?

STAP 1

Lak de nagel in 2 dunne laagjes met Cuccio Veneer Gelpolish Happy Camper. Hard elk laagje steeds 30 seconden uit in de LED lamp.


STAP 2

Zet eerst 2 lijnen in de kleur Cuccio Veneer Gelpolish Tickled Turquoise met een fineliner. Ik heb hier de Rediershof Fineliner gebruikt. Vervolgens kleur je deze vakken in met dezelfde kleur gelpolish met een iets dikker penseel. Ik gebruik nu de Rediershof Inlay Painter. Je kunt per vakje uitharden om eventueel uitlopen te voorkomen, maar als je dun genoeg lakt gebeurd dat niet. Ook deze hard je 30 seconden uit in de LED lamp.


STAP 3

Leg nu 2 kleuren flakes op de donkere vlakken, gewoon speels door elkaar heen. Ik gebruik hier de Rediershof Flakes Lara en Atos. Vervolgens leg je met het Inlay Painter penseel op een paar plekjes een fijne glitter. Ik heb hiervoor de Rediershof Aspen gebruikt. Fixeer dit even in de LED lamp door 30 seconden uit te harden.


STAP 4

Lak nu de volledige nagel met een dunne laag Basegel, ik gebruik de Cuccio Veneer Base. Houd er rekening mee dat je een plaklaagje nodig hebt voor de volgende stap. Je ziet dat er wat kleine glittertjes op de rest van de nagel komen. Dit is niet erg, het geeft zelfs een leuk speels effect! Hard deze laag 30 seconden uit in de LED lamp.


STAP 5

Knip nu de designs uit de Vanilla Nail Art sliders en leg ze op een natte wipe, zodat ze los komen van het papiertje. Met een pincet pak je het design op, dep overtollig water eraf en schuif het design op de lijn. Dit kun je geheel naar eigen inzicht/wens doen. Wanneer de designs op de juiste plek liggen, druk je ze even stevig aan. Vervolgens lak je een dunne laag Basegel over de nagel en hard de nagel voor 30 seconden uit in de LED lamp.


STAP 6

Om het design helemaal af te maken lak je jouw design af met een Topgel. Ik gebruik hier de Cuccio Veneer Top. Deze heeft een plaklaag, dus die dien je te verwijderen.


Gebruikte producten

Alle gebruikte producten zijn verkrijgbaar in de webshop van Shinings B.V., welke alleen toegankelijk is voor professionals met certificaat en/of KvK inschrijving. Heb je nog geen certificaat en wil je graag alles leren over het nagelvak?  Informeer dan eens naar onze veelzijdige opleidingen! Je kunt voor alles bij ons terecht, theoretische vakkennis, kunstnagels, gelpolish, nailart workshops, spa behandelingen, salon management en productkennis! Mail me gerust: ilona@shinings.nl

Ilona van den Berg

Ilona van den Berg deelt regelmatig een laagdrempelige step-by-step tutorial op Nailed It Magazine. Stapje voor stapje legt zij uit hoe je nail-art kan toepassen bij je klanten. Ilona is eigenaresse van groothandel en trainingslocatie Shinings BV. De groothandel is officieel distributeur van Cuccio in Nederland en België. Daarnaast runt zij haar eigen salon.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.