Vijf tips voor onzekere nagelstylisten

Nagelstylist onzeker tips

Vroeg of laat krijgt iedere nagelstylist ermee te maken: onzekerheid. Dat gevoel zorgt er vaak voor dat veel beginners stoppen met het vak. De onzekerheid krijgt de overhand en ze besluiten om te stoppen. Het is natuurlijk ontzettend jammer als je jouw passie opzij moet zetten vanwege een gevoel. Nailed It magazine heeft vijf tips voor je op een rijtje gezet die je helpen omgaan met onzekerheid.     

  1. Stop met vergelijken

Social media is ontzettend fijn, maar het heeft ook nadelen. Veel nagelstylisten zijn aangesloten bij verschillende Facebookgroepen en volgen nagelstylisten op Instagram. Dit zijn vaak nagelstylisten die behoren tot de ‘top’. Het is ontzettend jammer wanneer jij de foto’s van je eigen werk niet meer durft te plaatsen door de prachtige creaties die je voorbij ziet komen. Zeker als beginner is het goed om je werk niet te vergelijken met deze profs.

Lees ook:

  1. Stel een doel

Lukt het maar niet om tevreden te zijn over je eigen werk? Stel op voorhand een doel vast. Wanneer vind je dat je goed genoeg bent? Bedenk wat je aandachtspunten zijn en wat je graag wil verbeteren. Probeer je niveau uit te drukken in een cijfer en bedenk bij welk cijfer het goed genoeg is. Kijk regelmatig welk cijfer je jezelf zou geven. Natuurlijk kan je na het behalen van je doel nog doorgaan met trainingen en oefenen. Bijscholing is immers ontzettend belangrijk.

  1. De klant

Als nagelstyliste zie je vaak nog ontzettend veel verbeterpunten. Logisch, je bent een professional. Bedenk dat de klant hier waarschijnlijk maar weinig van meekrijgt. Wanneer de klant tevreden de deur uit gaat, mag je jezelf best een keer een schouderklopje geven. Jouw salon draait namelijk niet om jouw tevredenheid maar om die van de klant.

  1. De perfecte nagel bestaat niet

Als je twintig professionele nagelstylisten naast elkaar zet, zullen zij allemaal zeggen dat zij ‘de perfecte nagel’ nog nooit hebben gezet. Er is altijd wel iets dat beter kan, ook op het hoogste niveau. Bedenk dat het zetten van kunstnagels handwerk is. Je bent geen machine en helemaal perfect gaat het dus nooit worden. Misschien is dat juist wel de charme van het vak.

  1. Kom voor jezelf op

Collega’s die kritiek hebben op je werk? Klanten die onterecht klagen? Laat jezelf niet ondersneeuwen en durf voor jezelf op te komen. Uiteraard is het verstandig om dit op een professionele manier te doen. Ga nooit in discussie met een klant. Bekijk de situatie en bedenk of de kritiek terecht is. Als dit niet het geval is, probeer jezelf er dan niet te veel van aan te trekken en ga verder met je dag.

Een onzeker momentje? Werp dan eens een blik op de eerste setjes die je hebt gezet. Je ziet vast veel verschil. Hoe leuk is het om te zien wat een enorme groei je hebt doorgemaakt? Ga zo door en blijf de onzekerheid de baas.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Reacties

  1. Ik heb ooit een training gehad vanwege sales en mensen motiveren om te verkopen… maar de basis is gewoon gelijk. Geen enkel pad gaat recht op het doel af. Gaat die wel recht dan mis je ook vele andere kansen. In het leven/carrière is het net zo. Je kunt beter een “geiten”pad ( kronkels) en overal een graantje meepikken ( ervaring opdoen) Denk bij tegenslag: Dit was het bochtje waar niets te halen viel, dus op naar de volgende….en ondertussen verbreed je je kennis en ervaring

Reacties zijn gesloten.