Waar blijft de zon… of liever niet?

Zon sunshine

In de maandelijkse rubriek ‘de dag van’ neemt Vicky je mee op avontuur in haar dagelijkse werkzaamheden. Ze schrijft over herkenbare situaties voor nagelstylisten en zoekt naar een oplossing. Vicky Oostvogels is Magic Bits World CEO & Nailaddict. Deze maand neemt Vicky je mee in een ‘zonnig verhaal’. 

April deed zijn best om er iets moois van te maken. Het voelt bij mij toch aan als een totale mislukking. We hadden echt al een paar zonnige dagen waarbij de batterij al eens flink opgeladen werd, maar hoe dramatisch is de 9 graden waar we het nu mee moeten doen?

Het hoeft niet meteen 27 graden te worden toch, maar wat we nu voorgeschoteld krijgen is nou echt niet meer de bedoeling. Maar goed, maart roerde zijn staart en april doet wat hij wil. En in mei leggen alle vogels een ei dus het wordt echt wel snel beter. Altijd positief blijven denken.

Frisse zomerse kleuren

We posten gewoon vrolijk de mooiste teennageltjes in frisse zomers kleuren en fancy open schoentjes en je klanten krijgen dan toch wel zin in frisse gepimpte teentjes. Althans, bij mij werkte het!

Nu het klimaat aan het veranderen is, worden er steeds vaker airco’s gehangen in de vaak kleine slaapkamers welke omgetoverd zijn tot de meest gezellige nagelsalons ever.  Ideaal, want de hele dag in de hitte werken is niet bepaald een cadeau.

Lees ook:

Nagelstudio in de zomer

Zelf werk ik in een heerlijk lichte tuinkamer. Meteen bij de bouw kozen we voor een pannendak.  En niet geheel zonder reden. Achter volledig glas met een tuin op het zuiden voel je je al heel snel een gekookt eitje ook al is maar 20 graden en zonneschijn buiten. Dus wat gaat dat worden als we op 30 graden getrakteerd worden? Mij niet gezien. Dus een pannendak en grote deuren die allemaal open kunnen, maar het zonlicht mag niet te ver binnenkomen. En dat doet het dus ook niet.

Al jaren ben ik gediplomeerd pedicure. Slechts enkele jaren geleden heb ik me toegelegd op het manicuren. Tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. En het was toen dat me een verhaal ter oren kwam waarvan ook ik dacht –slik- oké. Tranen hebben we gelachen bij het lezen van de e-mail van de klant maar jeetje, wat een drama voor haarzelf.

Zonnestraaltjes

Deze jonge meid was, zonder training, aan nagelstyling begonnen en miste dus heel wat basisinformatie. Zij mailde het bedrijf waar ik toen werkte; “ik begrijp er niets van, ik heb pas alles van jullie nieuw aangeschaft en het is nu al versleten…” Ze doelde op haar gel- en nailart  penselen. Deze stonden mooi in een plexiglas houder tentoongesteld op haar nageltafel… in de serre met glazen dak!

Keihard geworden door het zonlicht stonden ze te blinken in het hete voorjaarszonnetje. Een nagel maken of colorgel aanbrengen was voor deze penselen acuut verleden tijd. Dag centjes, arm kind. Deze dame had er totaal geen weet van dat gel en UV-licht een absolute no-go is. Oh, wat had ik met haar te doen. Als het mijn bedrijf was geweest was ik haar absoluut een klein beetje tegemoetgekomen want mijn hart is altijd al veel te groot geweest. Helaas voor deze dame, ze kon opnieuw diep in de buidel tasten.

Het verhaal is me altijd bij gebleven, reken maar dat het nog altijd voorkomt… sssst !

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.