Welke verzekeringen heb ik nodig als nagelstylist?
Als zelfstandig nagelstylist ben je zelf verantwoordelijk voor je verzekeringen. Maar is het echt zo belangrijk? En welke verzekeringen zijn er? Veel nagelstylisten kiezen ervoor om geen verzekering af te sluiten. Op die manier loop je een groot risico. Bang voor torenhoge premies? Volgens Martin Dekker van het Nederlands Verzekering Centrum hoeft een verzekering niet duur te zijn.
Verzekeren als nagelstylist
Er zijn veel misverstanden over de verzekeringen die je nodig hebt als nagelstylist. In de kern zijn er eigenlijk vier verzekeringen die belangrijk zijn voor zelfstandige nagelstylisten.
-
Aansprakelijkheidsverzekering
Zo’n aansprakelijkheidsverzekering kan je helpen wanneer je zonder opzet iets kapot maakt of letsel veroorzaakt. Ook al ben je nog zo voorzichtig, een ongeluk zit in een klein hoekje. Misschien knoei je als mobiele nagelstylist wel product op de tafel van je klant. Denk niet alleen aan materiele schade. ‘Als nagelstylist werk je met mensen en er is daardoor een verhoogde kans dat je een keer letsel veroorzaakt.’ De schade kan enorm zijn. Dat terwijl een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering gemiddeld 15 euro per maand kost. Meer weten over de aansprakelijkheidsverzekering? Lees dan hier verder.
-
Inventarisverzekering
Een andere belangrijke verzekering is de inventarisverzekering. ‘Vaak ben je voor 5 tot 6 euro per maand wel klaar’, zegt Martin. Toch hebben veel beginnende zelfstandigen geen inventarisverzekering. ‘Wanneer je een salon aan huis hebt, worden die spullen niet verzekerd door de particuliere inboedelverzekering. Daar denken veel zelfstandigen niet bij na.’ Breekt er brand uit in je huis? Dan wordt je nagelstudio aan huis dus niet door de particuliere verzekering uitgekeerd. Dat terwijl er vaak aardig wat apparatuur en product in de salon ligt.
-
Rechtsbijstandverzekering
Een verzekering die vaak wat duurder is, is de rechtsbijstandverzekering. ‘Toch kan het verstandig zijn om deze af te sluiten. Je kan in conflict komen. Wanneer je echt een starter bent, adviseer ik meestal om het een jaar uit te stellen.’ De prijs van deze verzekering ligt rond de 30 tot 40 euro. ‘Je hebt goedkopere opties, maar die zijn heel beperkt. Wanneer je deze verzekering afsluit, neem dan ook een verzekering die ook echt voor je aan de slag gaat bij een conflict.’
-
Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Uiteraard mag de arbeidsongeschiktheidsverzekering niet ontbreken in deze lijst. De AOV is vaak een grote kostenpost voor nagelstylisten. Dat is de reden dat veel nagelstylisten zich hier niet voor verzekeren. Er zijn echter ook goedkopere opties. Dat is een AOV met een korte looptijd. Je verzekeraar keert bijvoorbeeld de eerste vijf jaar uit. Dat is misschien niet ideaal, maar de premie ligt daardoor wel een stuk lager. In de tussentijd kan je op zoek naar een andere oplossing. Meer daarover lees je in dit artikel.
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.