Zonder stress op vakantie als nagelstylist

vakantie nagelstylist

De zomerperiode is één van de drukste periodes van het jaar. Niet alleen je vaste klanten komen langs voor een zomerse set, maar ook eenmalige klanten willen nog even snel mooie nagels. Dat allemaal het liefst voor ze op vakantie vertrekken. Als je zelf op vakantie wil, is het lastig om alles goed in te plannen. Eenmaal met je voetjes in het zand krijg je nog wat berichtjes binnen van klanten. Hoe kom je los van je salon? 

Het is niet makkelijk om met de noorderzon te vertrekken. Toch is het belangrijk om de rust te vinden en even los te komen van je klanten. Of je nou vakantie viert in eigen land of niet: het zorgt ervoor dat je de batterij kan opladen en je open staat voor nieuwe ideeën. Wanneer je een zakelijke telefoon hebt, is het goed om deze uit te zetten. Natuurlijk is dat moeilijk, want je wil je klanten niet teleurstellen.

Samenwerken

Om die reden kan je ervoor kiezen om samen te werken met een nagelstylist in de buurt. Heb je goed contact met een collega? Verwijs je klanten tijdelijk door wanneer er bijvoorbeeld onverhoopt toch een nagel is afgebroken. Geef ze het kaartje van je collega-stylist. Op die manier kan jij zorgeloos op reis en volledig loskomen van je werk. Vind je het moeilijk om helemaal niet te reageren op je klanten? Kies voor een automatisch bericht en geef aan dat je na je vakantie zal reageren.

Vakantie nemen

Vakantie nemen als nagelstylist vraagt daarnaast om wat voorbereiding. Geef ruim van tevoren aan dat je een vakantie hebt gepland. Op die manier kunnen klanten hun afspraak tijdig inboeken. Wil je langer dan twee weken vertrekken? Als fulltime stylist is dat misschien geen goed idee. Het is lastig om al je klanten voor- en na de vakantie goed in te plannen en dit kan voor een hoop stress zorgen. Kies liever voor meerdere korte vakanties per jaar.

Begrip

Als hardwerkende nagelstylist heb je die vakantie echt wel verdiend. Vergeet dan ook niet dat het gros van je klanten hier begrip voor zal hebben. Als je altijd bereikbaar bent, zullen je klanten op de gekste tijden berichten sturen. Je hebt je ontspanning nodig om jezelf na de vakantie voor de volle 100% te geven.

Financiën

Als zelfstandig nagelstylist krijg je tijdens de vakantie natuurlijk niet doorbetaald. Dat terwijl een vakantie vaak aardig wat kosten met zich meebrengt. Zeker wanneer je op reis gaat. Het is daarom goed om een deel van je inkomsten te reserveren als ‘vakantiegeld’. Spaar bijvoorbeeld maandelijks 10% voor de vakantie. Voor vertrek zorg je er natuurlijk ook voor dat alle rekeningen zijn betaald.

Alles geregeld? Dan is het tijd om de koffers te pakken!

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.