Aan welke eisen moet een nagelproduct voldoen?

Eisen nagelproduct
Het lijkt tegenwoordig wel kinderspel om een merk binnen de nagelbranche te introduceren. Maar is dat wel echt zo? Aan welke eisen moeten een nagelproduct officieel voldoen? En welke weg legt een product af voordat het op de Nederlandse markt verkocht mag worden? Nailed It Magazine ging in gesprek met SkinConsult, een bedrijf dat merkhouders…
Om dit artikel te kunnen lezen, kun je één van de volgende lidmaatschappen afnemen: Premium jaarlijks or Premium maandelijks.

Verwante artikelen

Chinese fabrikanten frauderen met documenten

Tegenwoordig komt een groot deel van de nagelproducten uit China. Het is vaak goedkoper om in dit land grote hoeveelheden te produceren. Toch is er ook een keerzijde. ‘In landen zoals China wordt veel gefraudeerd met documentatie’, zegt marketingmanager Martijn Colijn van SkinConsult. Dit bedrijf helpt merkhouders bij het opstellen van de juiste documenten om…

Om dit artikel te kunnen lezen, kun je één van de volgende lidmaatschappen afnemen: Premium jaarlijks or Premium maandelijks.

Hoe kies ik een veilig nagelproduct?

Als producent van nagelproducten heb je geen goedkeuring nodig voor je product. Bij geneesmiddelen is dit wel zo, maar bij producten voor nagelstylisten wordt er alleen steeksproefgewijs gecontroleerd. Merken en fabrikanten moeten zich aan de Europese wetgeving houden, maar dat doen zij niet altijd. Dat maakt het een stuk moeilijker om op zoek te gaan naar een veilig product. De Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) geeft advies.