5 keer slim inrichten voor kleine nagelstudio’s

kleine nagelstudio inrichten

Veel nagelstylisten werken vanuit huis, in een kleine kamer, aanbouw of misschien zelfs in een omgebouwde schuur. Ideaal om vanuit huis te werken, maar vaak gaat het om een kleine nagelstudio. Soms moet je dus creatief omgaan met het interieur van je nagelstudio. Dat is helemaal niet erg, want veel ruimte heb je eigenlijk niet nodig. We delen met je hoe je een kleine nagelstudio slim kan inrichten.

Thema

Je kan er voor kiezen om met een thema te werken. Op die manier zal het klanten niet snel opvallen dat de salon klein is. Ze zijn immers zo verrast door het thema! Denk bijvoorbeeld aan industriële look met beton, bakstenen en koude lichten of ga voor een minimalistisch design als dat ook is wat je in je werk wil uitstralen. Werk met wit om de ruimte groter te doen lijken.

Wil je graag nog meer verdieping in je vak? Ben jij goed in wat je doet en wil jij jezelf verder ontwikkelen? Door Nailed It PRO lid te worden, krijg je toegang tot inspirerende artikelen op het gebied van ondernemen, marketing en salonmanagement. Lees meer >>

Origineel

Natuurlijk kan je ook voor een heel origineel en out-of-the-box thema gaan. Bijvoorbeeld een retro-look of een jaren ’70 interieur. Belangrijk hierbij is dat je het voor de volle 100% verwerkt in je interieur. Wanneer je slechts wat elementen verwerkt zal het de klant namelijk niet opvallen en waarschijnlijk bereik je hiermee niet je doel.

Statementpiece

Daarnaast kan je ervoor kiezen om een statementpiece in je interieur op te nemen. Zo’n blikvanger kan bijvoorbeeld een mooie fauteuil zijn of een opvallend nageldisplay. Bij voorkeur is het een wat groter voorwerp zodat het echt opvalt. Ook je nagelsalon kan een statementpiece zijn. Je kan je nageltafel wat karakter meegeven door slim gebruik te maken van licht, kleur en eventueel patronen.

Gebruik de muren

Als je een kleine salon hebt, heb je nog steeds vier muren tot je beschikking om in je interieur te betrekken. Schilder bijvoorbeeld een wand in een andere kleur of hang displays met je producten aan de muur. Ook kan je ervoor kiezen om een stukje professionaliteit te tonen door je certificaten en diploma’s aan de muren te hangen.

Groots

Daarnaast zijn er nog tal van mogelijkheden om je salon groter te doen lijken. Bijvoorbeeld door dezelfde kleur voor muren, vloer en apparaten te gebruiken. Op die manier lijkt het alsof het bij de ruimte hoort en dit maakt de salon optisch groter. We noemden ook al dat lichtere tinten de ruimte groter doet lijken. Je kan ook werken met strepen: verticale strepen laten de ruimte hoger lijken en bij brede strepen werkt dit uiteraard in de lengte. Daarnaast geven meubels met poten een meer open gevoel dan een meubel dat direct op de grond staat.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of word lid van onze community en lees nog meer artikelen.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.