Het geheim achter sterke nagels

Sterke nagels

Jouw nagels zijn een onderdeel van je uiterlijk en dus wil je dat die er mooi en verzorgd uitzien. Belangrijk is om je nagels gezond te houden door middel van de juiste nagelverzorging. Waar worden je nagels van gemaakt en hoe versterk je deze? Lees er meer over in deze blog. CND Educational manager Renate Brouwer vertelt je het geheim van sterke nagels.

Wist jij dat jouw nagels zijn gemaakt van keratine? Dit is  een natuurlijke stofje dat een belangrijke functie heeft in jouw lichaam. Haar wordt ook van dit stofje gemaakt en je vindt keratine ook op de buitenste laag van jouw huid. Keratine is een eiwit, is waterafstotend en lost niet zomaar op. Andere eiwitten kunnen wel oplossen. Jouw natuurlijke nagels ontstaan doordat cellen keratine zich vermenigvuldigen, deze cellen verharden en vormen zo meerdere laagjes. Deze laagjes groeien en vormen zo de natuurlijke nagel. Het gedeelte van de natuurlijke nagel wat zichtbaar is, is niet levend. Het levende deel, de matrix genoemd, bevind zich onder de nagelriem.

De opbouw van jouw nagels

De nagel bestaat uit verschillende onderdelen met allemaal een eigen functie. Het zichtbare gedeelte is de nagelplaat en op de nagelplaat, bij de nagelriem is bij de meeste mensen een lichtgekleurd maantje te zien, welke we de lunula noemen. Onder de huid bevindt zich de matrix, dit is de geboorteplaats van de nagel en de plek waar de keratinecellen worden aangemaakt. De matrix wordt weer beschermd door de nagelriem.

Lees ook:

Waarom is het belangrijk dat jij jouw nagels goed verzorgd?

Er zijn een aantal redenen waarom het beter is om je nagels goed te verzorgen en wij van Beauty Service geven jou graag de oplossing.

 • Het voorkomt nagelproblemen
 • Houdt je nagels sterk
 • Houdt je nagels mooi

Een goede verzorging zorgt ervoor dat de nagelriemen soepel zijn en vrij zijn van viezigheid. Ook worden de nagels op tijd gevijld. Het vijlen van nagels zorgt ervoor dat de nagel niet in de huid kan groeien en daar problemen geeft. Het conditioneren van de nagels met de juiste producten is ook van enorm belang. Het houdt de nagels sterk en flexibel waardoor ze minder snel zullen breken.

Wat is goede nagelverzorging?

Onder nagelverzorging verstaan wij alles wat jij doet om jouw nagels in goede conditie te houden. Dit betekent dat jij ze bijvoorbeeld vijlt, maar ook schoonhoudt.

Goede nagelverzorging bestaat uit meerdere onderdelen;

 • Houd nagels mooi in vorm en maak hierbij de keus voor een vijl die vriendelijk is voor de natuurlijke nagel en waarmee je met een gerust hart beide kanten op mag vijlen. Gebruik hiervoor bv een CND™ Kanga vijl.
 • Hydrateer je nagels door het gebruik van een mooie, rijke nagelolie zoals CND™ Solar Oil.
 • Houd je nagels goed schoon, doe dit tijdens het handen wassen of onder de douche
 • Verzorg ook je nagelriemen goed en zorg dat ze god gevoed zijn en niet uitdrogen. Uitdrogen kan er voor zorgen dat nagelriemen scheuren en stug worden, wat echt pijnlijk kan zijn. Een mooi product hiervoor is de CND™ Cuticle Eraser.

De cuticle Eraser kun je ook wekelijks gebruiken  in combinatie met de CND™ Solar Oil en zorgt voor een super zachte verzorging.

Sterke nagels? Gebruik deze 6 producten!

Wil jij je nagels thuis in topconditie houden, dan zitten de volgende producten in jouw nagel verzorging set:

 1. Kanga nagelvijl
 2. Nagelborstel 
 3. Houten bokkenpootje
 4. Verzorgende Solar Oil  
 5. Lotion Cuticle Eraser
 6. Rescue RXx  
 1. Kanga nagelvijl, een zachte vijl speciaal voor de natuurlijke nagel, die voorkomt dat je nagels gaan splijten.
 2. Nagelborstel van kunststof waarmee je nagels grondig kan schoonmaken onder de kraan, eventueel met een zeepje.
 3. Houten bokkenpootje, deze gebruik je nadat jij jouw nagelriemen soepel hebt gemaakt om de nagelriem voorzichtig los te maken van de nagelplaat.
 4. Verzorgende CND™ solar olie zorgt ervoor dat je nagels gehydrateerd worden, de nagelriemen voelen zijdezacht aan, Gel polish en nagellak blijven langer mooi en bij dagelijks gebruik laat het een beschermend laagje achter.
 5. Lotion CND™  Cuticle Eraser zorgt ervoor dat je nagelriemen gehydrateerd worden. De nagelriemen voelen zijdezacht aan en voor een extra boost gebruik je de cuticle eraser in combinatie met de CND™ Solar Oil.
 6. RescueRxx voor als je natuurlijke nagel toch beschadigd is en jij wil deze graag weer terug in zijn verzorgde staat brengen dan is dit het nummer 1 product wat echt werkt. Met deze super effectieve keratine treatment voor je nagel herstel je je natuurlijke nagel in bijna een handomdraai! RescueRxx bestaat uit keratine en Jojoba olie, de perfecte combinatie. RescueRxx werkt met een kuur van 14 dagen.

En tot slot… wees lief voor je handen!

Onze handen gebruiken we voor talloze klusjes. Juist daarom is het belangrijk om lief voor je handen te zijn. Draag bijvoorbeeld handschoenen wanneer je gaat afwassen of poetsen, zodat je uitdroging voorkomt. Gebruik je nagels ook vooral niet als gereedschap om bv verpakkingen of blikjes open te maken. Hier zijn ze echt niet voor geschikt.

Gebruik dus goede verzorgingsproducten voor je nagels, zodat je zeker weet dat je ze alles geeft wat ze nodig hebben en wil je nagels lakken, lak deze dan verstandig. Maak daarom ook gebruik van de juiste producten. Neem een kijkje op www.vinylux.nl

Dit artikel is in samenwerking met en in opdracht van Beauty Service gepubliceerd.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.