Nagellak: welke kleur en trends passen het beste bij jouw klanten?

nagellak huidskleur

Er zijn elk jaar weer verschillende populaire manieren om je nagels te lakken. Het vinden van de juiste kleuren voor de nagels van je klanten is daardoor niet altijd even makkelijk. Het kan wel super trendy zijn, maar niet elke kleur nagellak is een goede match bij elke huidskleur. In dit artikel lees je daarom meer over de perfecte (en hipste) kleuren bij verschillende huidskleuren.

De juiste kleur nagellak bij elke huidskleur

De beste match voor de nagellak ligt vooral aan de huidskleur van je klant. Het is daarom belangrijk dat je bij de laatste trends goed oplet welke kleuren het best bij de huid van je cliënt passen. Hieronder lees je per huidskleur welke soorten nagellak je kan adviseren om je klanten echt te laten stralen.

Een lichte huidskleur

Heeft je klant een lichte huidskleur? Dan kan je donkere kleuren het beste overslaan. Donkere kleuren leggen namelijk de nadruk op de lichte huid en kunnen hen dus nog bleker laten lijken. Bij een lichte huid kan je beter voor zachte pasteltinten kiezen, zoals zachtroze, geel en lichtgroen. Zo komt een blanke huidskleur mooi tot zijn recht.

Kleurentrends dit jaar zijn onder andere wasabi-groen en aardetinten. Wasabi-groen is een lichte tint groen en bij aardetinten kan je denken aan beige, taupe en zachtgroen. Lichte tinten dus die ieders bleke huid en nagels laten stralen!

Een medium huidskleur

Bij een medium huidskleur is de ondertoon van de huid meestal warm. Bruine en goudkleurige nagellak en felle tinten doen het goed op deze skin tone.

Zorg er dus voor dat de tinten niet te koel zijn, want dan maken ze de huid juist flets. Trendy kleuren die bij deze huidskleur passen zijn bijvoorbeeld kobaltblauw, paars, rood en roze. Maar ook zwart zal deze mooie en warme huidskleur perfect accentueren.

Een donkere huidskleur

Iemand met een donkere huidskleur is een lucky one als het gaat om nagellak, want bij deze skintone staan alle kleuren lak mooi. Je kan bij deze huidskleur kiezen voor warme kleuren, zoals bruin, roze, oranje en rood, maar ook voor felle kleuren zoals geel, oranje en groen. Maar je kan ook een gewaagder voorstel doen met bijvoorbeeld een metallic kleur of een glitter nagellak.

Met een donkere huidskleur kan je alle kanten op, want er zijn veel trends die je daarmee kan volgen. Felle kleuren, zoals kobaltblauw en paars, ga je namelijk vaak zien dit jaar. Maar ook de tinten wit en metallic silver zijn een trend. En je kan het zelfs nog bonter maken, door een vrolijk kleurenpalet op de nagels van je klanten aan te brengen. Met de leuke nagellak-trends van 2023 zijn er genoeg mogelijkheden die je je klanten kan adviseren.

Dit artikel is in samenwerking met en in opdracht van Kruidvat gepubliceerd.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.