Opleiding oncologisch handzorgverlener start 20 november

Oncologisch handzorgverlener

Eind augustus begonnen twee nagelstylistes de allereerste opleiding tot oncologisch handzorgverlener OHV® in parallel met de opleiding oncologisch voetzorgverlener OVV®. De examens werden eind oktober afgenomen. De pioniers van de opleiding geven een korte reactie over de opleiding en het omgaan met het niet altijd makkelijke onderwerp. 

Sabine van Beijsterveldt 

“Met een lach en een traan, met veel plezier en frustratie. Een beetje het leven. Ik hoop dat ik iets moois kan betekenen in iemands leven met kanker. Al is het maar piepklein beetje. Zo veel geleerd. De kennis over de ziekte kanker, zijn behandeling, communicatie en alles wat daarbij hoort. Mooie mensen leren kennen, en heb zo’n zin in wat allemaal nog komen gaat. We zullen als OHV’ers hard aan de weg moeten timmeren, net als onze OVV collega’s in het begin. Maar ik heb er alle vertrouwen in. Bedankt voor deze mooie leerzame lessen. En ook bedankt aan alle docenten.”

Psst… nog meer artikelen lezen? Word dan lid van Nailed It PRO.

Monique Nouwens

“Afgelopen augustus gestart met de opleiding OHV. Ik kan iedereen die zich echt wil ontwikkelen in de handzorg deze opleiding aanraden. Mensen met kanker hebben al een heel traject wat ze dienen te doorstaan. Hoe mooi is het dan als we, door het geven van een goede verantwoorde behandeling, de kwaliteit van leven voor de patiënt kunnen verbeteren. Tevens is het ook echt een toevoeging voor je eigen ontwikkeling zowel als handzorgverlener en als mens.”

Opleiding volgen

Het doel van de opleiding is handzorgverleners bewust maken van de implicaties van de ziekte kanker en de behandeling ervan, zodat zij een veilig en doelmatig hanszorgverleningstraject kunnen inzetten in afstemming met de behandelend arts/specialist. Op 20 november start er weer een volledige OHV opleiding. De opleiding duurt 10 dagen. Na het examen is er een verplichte stage van twee dagen op de oncologische afdeling van een ziekenhuis. Meer informatie of inschrijven? Stuur een mail naar mischa@mischanagel.nl of kijk op de website

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.