Opleiding tot Oncologisch Handzorgverlener (OHV) start in november

Oncologisch handzorgverlener

De opleiding tot Oncologisch Handzorgverlener (OHV) start weer in november. De opleiding is onder meer geschikt voor professionele nagelstylisten die zich verder willen verdiepen in de medische handzorg voor mensen met kanker. De opleiding bestaat uit verschillende modules zoals dermatologie, onco-psychologie, hygiëne- en infectiepreventie en communicatie. 

Mischa Nagel is zorgspecialist op het gebied van hand- en voetzorg en startte in 2019 met het aanbieden van deze opleiding. De opleiding richt zich op de kwalitatieve zorg aan de handen voor patiënten met kanker. In 2019 ging de pilot van start. ‘Inmiddels telt Nederland ruim 30 Oncologische Handzorgverleners (OHV). Het doel van de opleiding is het verhogen van de kwaliteit van leven voor mensen met kanker.’

Lees ook:

Kwaliteit 

De opleiding tot Oncologisch Handzorgverlener is een tiendaagse training. Om de kwaliteit van de opleiding te waarborgen moet je een bepaald niveau aan kunnen tonen en een motivatiebrief schrijven. Daarnaast dien je je tijdens en na de opleiding aan bepaalde richtlijnen te houden. ‘Wanneer je dit niet doet, ben je de titel kwijt.’ Om de titel te behouden, moet je je jaarlijks laten bijscholen. Een OHV’er wordt ook opgenomen in de Verwijsgids.  

Als Oncologisch Handzorgverlener heb je nauw contact met het oncologisch behandelteam. ‘Je speelt een belangrijke rol in het signaleren van problemen.’ Met deze specialisatie kan jij je onderscheiden als specialist op het gebied van oncologische handzorg. De kosten voor de opleiding bedragen 1.500 exclusief examengeld. In samenwerking met Mischa Nagel heeft Nailed It Magazine een kortingsactie opgezet.

Kortingsactie 

Lezers van Nailed It Magazine krijgen 5% korting op het opleidingsgeld voor de opleiding tot Oncologisch Handzorgverlener (OHV). Het examengeld valt hier niet onder en bedraagt 150.  De opleiding start op 20 november. Aanmelden voor deze actie kan tot 25 september door te mailen naar info@naileditmagazine.nl

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.

Dit artikel in samenwerking met en in opdracht van de opleiding Oncologisch Handzorgverlener (OHV) gepubliceerd.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.