Column: de sluiting van onze beroepsgroep

Saida Kouwenhoven

Saida Kouwenhoven heeft een nagelsalon naast haar huis waar de focus ligt op het zo gezond mogelijk maken en houden van de natuurlijke nagel. Saida geeft ook opleidingen, perfectietrainingen en workshops. Zij schrijft regelmatig een column voor Nailed It Magazine. Dit keer over de sluiting van onze beroepsgroep.

Maandagochtend 14 december tussen elf en twaalf uur… ik ben met een nabehandeling bezig als mijn WhatsApp opeens op tilt slaat. De ene na het andere bericht komt binnen. Als de klant na het opvullen haar handen wast, kijk ik even snel.  Ik zie een bericht van een collega; “we zijn de pineut!” Ik denk hoezo zijn we de pineut? Snel check ik het nieuws en zie het bovenaan staan… een volledige lockdown tot 19 januari! Nee, dat flikken ze niet!

Als de klant weer plaats neemt, ben ik instant vreselijk chagrijnig en komen er een aantal scheld- en vloekwoorden uit mijn mond die ik beter niet kan herhalen, nergens niet… De klant is al net zo verbaasd en pissig als ik. 

Wat nu? Net in de twee laatste weken voor kerst waarin mijn agenda net als die van mijn collega’s bomvol zit. Het zijn de weken waarin je je salaris bij elkaar verdiend. Geen werk, geen geld en nadat ik in de avond de TOZO website van mijn gemeente heb bekeken, kom ik er achter dat ik ook geen beroep kan doen op de 3eTOZO-regeling.

Klanten inplannen

Daar zit ik dan met mijn goede gedrag. De overige appjes zijn van klanten die willen weten of ik nog plek heb die maandag. Dat had ik niet, want mijn onderbuikgevoel fluisterde me die zaterdag daarvoor in om vast wat klanten naar voren te halen, voor het geval dat. Ik had maandag maar twee klanten ingepland, dus ik heb de rest van de tijd opgevuld. Ik ben niet tot 12 uur in de nacht door gegaan, dat trekt mijn energieniveau niet.

Bij de eerste lockdown kwam ik meteen in actie; een nieuwsbrief maken, voorraad voor afweeksetjes bestellen, klanten appen, filmpje opnemen. Nu komt er niet veel uit me. Het enige wat ik doe is klanten op de hoogte brengen en daar doe ik bijna de hele week over. 

Stressniveau stijgt

Mijn stressniveau stijgt na dit nieuws. Ik merk het na een paar dagen aan mijn nek, schouders en rug. Alles zit muurvast. De eerste zondag na de lockdown voel ik me nog niet helemaal mezelf.  Ik ben vreselijk moe en het lijkt wel lamgeslagen. Dat is over een paar dagen wel weer over.  

De komende dagen pak ik even “me” time en na wat geestelijke en lichamelijke rust ben ik het vrouwtje weer.  Dan ga ik net als tijdens de eerste lockdown mijn tijd en energie goed en positief besteden. Het jaar administratief afronden, mijn opleidingen updaten, leuke online workshops volgen, dat boek waar ik begin dit jaar aan ben begonnen eindelijk op mijn gemak uit lezen en op zoek naar (tijdelijk) werk/bijbaan voor als de lockdown wordt verlengd, want ik ben graag voorbereid. 

De tweede versie

En zo sluit ik dit vervelende coronajaar af. Rustig wachtend op wat 2021 ons gaat brengen. Ik denk dat het voor een groot deel een herhaling van dit jaar gaat worden. De tweede versie. Met veel van hetzelfde; niks mogen, veel moeten, veel leed, verdriet, verlies, korte lontjes, niemand aanraken, 1,5 meter en handen stuk wassen. Ook al komt er een vaccin, waar ik zeker niet vooraan voor in de rij ga staan ondanks dat ik chronisch ziek ben. 

Dat handen stuk wassen daar zit ik me trouwens steeds over op te winden als ik het iemand hoor zeggen. Natuurlijk, handen wassen is nodig en deden we hopelijk ook al voor COVID. Maar handen die stuk gewassen zijn, zijn zeer vatbaar voor infecties, bacteriën, eczeem en wie weet wat nog meer. Dus please, was niet alleen je handen maar verzorg ze na het wassen ook! Olie voor de nagels en een goede voedende crème voor de huid op de handen.

Met deze wijze raad wens ik jullie ondanks de lockdown goede gezondheid, ontspanning, rust, ruimte, liefde, positiviteit, energie en creativiteit voor het komende jaar. En voor nu alcohol… veel alcohol! Cheers ???? 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of word lid van onze community en lees nog meer artikelen.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Reacties

  1. Ik hoop dat het herstel van deze onlogische regelgeving
    Niet lang op zich laat wachten.
    Sterkte en succes

Reacties zijn gesloten.