Mannen in de salon

Mannen in de salon

Amata van Straaten is gespecialiseerd in de natuurlijke nagel. Zij heeft haar eigen nagelstudio, nagel- en manicuresalon Mata Hari in Heerhugowaard en deelt haar visie graag met andere nagelstylisten. Voor Nailed It Magazine schrijft zij regelmatig columns met een sterke boodschap. Dit keer een column over mannen in de salon.

Onlangs kreeg ik een proefpakketje sjablonen toegestuurd. Die wilde ik wel eens uitproberen. En wat dat betreft is er voor mij geen leuker slachtoffer dan mijn echtgenoot. Hij heeft al heel wat keren model gezeten. Vooral tijdens mijn opleiding. Acryl erop, eraf en eindeloze nagellak sessies. Terwijl ik bezig was zat hij altijd zo mannelijk mogelijk aan mijn werktafel. Ik kreeg de linkerhand om op los te gaan en met rechts hield hij quasinonchalant zijn biertje vast. Hij zat er voor mij maar vond het eigenlijk tien keer niets. Zijn mening was dat nagelsalons voor vrouwen zijn. Dezelfde reactie kreeg ik van vrienden bij wie ik ging polsen. Dat zette me aan het denken. Kort daarna besloot ik op mannenjacht te gaan.

Mannen in de salon

Zo’n 9 jaar geleden vertelde één van mijn eerste vaste klanten tussen neus en lippen door dat ze zich groen en geel ergerde aan het nagelbijtgedrag en hangnagels van haar vriend. Ik zag mijn kans schoon. Bluffen Amata, gewoon snoeihard bluffen! Ik zeg dat ik zijn handen uiteraard ook kan behandelen in de salon. En dat ik al heel wat mannenhanden behandeld heb. Dat het in werkelijkheid alleen de linker mannenhand van mijn eigen kerel is zeg ik er natuurlijk niet bij. Voordat ze vertrekt maakt ze voor zichzelf én haar vriend een afspraak. Mijn eerste kerel, in the pocket!

Standaard roze werkjas 

In mijn standaard roze werkjasje ontvang ik mijn eerste échte mannelijke klant met een beleefde “goedemorgen”. Vervolgens viel er geen normale conversatie met die man aan te knopen. Mark zat tijdens de behandeling constant te wiebelen en te draaien in zijn stoel. Het enige wat niet bewoog was zijn strak uitgereikte hand. Het lijkt echt alsof hij op elk moment de benen gaat nemen want hij kan zijn blik maar niet van de salondeur afwenden. Ik grijp hem wat geforceerd vast met mijn, in paars gehandschoende, hand. 

In mijn hoofd ga alle opties af:

Doe ik hem pijn?

Heeft hij ergens jeuk?

Stink ik uit mijn mond?!

Ik besluit om het op de man af te vragen! 

Een vrouwelijke aangelegenheid

Ook al is Mark het ermee eens dat zijn afgekloven vingers er niet echt representatief uitzien, een nagelsalon bezoeken vindt hij toch echt een vrouwelijke aangelegenheid. Het liefst zou hij willen dat ik de lamellen dichtdraai zodat niemand hem kan zien zitten. Ik zou ik niet zijn als er niet weer wat uit mijn mond flapt voordat ik er erg in heb. “Doe niet zo raar! Niemand ziet je hier zitten, niemand gaat voor het raam staan loeren of je hier binnen zit en het interesseert niemand enige mallemoer dat je hier überhaupt zit.” Deze uitspraak verbeterd de sfeer nou niet echt. 

Lees ook:

Een nieuwe afspraak 

Ik sluit de manicure af met een fruitige handlotion en na een uur nemen we afscheid. Een week later maakt wederom zijn vriendin via e-mail een nieuwe afspraak. Wat zal hij balen. Ik baal met hem mee. Want ik wil dat hij een manicure ook als een leuke en ontspannen aangelegenheid ervaart. Wat zou ik daaraan kunnen doen?

Men-icure 

Iets meer dan een maand later stapt Mark weer met een strak gezicht de salon binnen. Ik ontvang hem in mijn nieuwe zwarte werkjasje met een joviale “Hi Mark!” en start gelijk een conversatie met als onderwerp zijn blinkende geparkeerde auto. Terwijl hij zijn handen wast trek ik mijn zwarte handschoenen aan en zet de handlotion, die naar koffie ruikt, naast de zwarte table towel op tafel. Zodra we zitten start ik met, zoals de behandeling voortaan op de website staat, de Men-icure, Wat blijkt? Mark kan lachen, recht én ontspannen zitten!

Een ontspannen behandeling 

Afgelopen week is Mark weer langs geweest voor een behandeling. Na een gezellige, ontspannen behandeling en met een nieuw flesje nagelriemolie in zijn gemanicuurde hand stapt hij de deur uit. Handlotion heef hij niet nodig. De unisex lotion die ik standaard gebruik tijdens alle behandelingen heeft zijn vriendin, die nu zijn vrouw is, vorige maand nog gekocht.

Bedankt voor je bezoek Mark, tot volgende maand! Ik kan me jouw eerste afspraak nog zo goed herinneren…

De gebruikte naam is om privacy redenen gefingeerd.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of like Nailed It Magazine op Facebook.

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Reacties

Reacties zijn gesloten.