Minder klanten door de lockdown? Change your mindset, change your life!

mindset

Saida Kouwenhoven heeft een nagelsalon naast haar huis waar de focus ligt op het zo gezond mogelijk maken en houden van de natuurlijke nagel. Saida geeft ook opleidingen, perfectietrainingen en workshops. Zij schrijft regelmatig een column voor Nailed It Magazine. Dit keer over je mindset na de lockdown.

Er is mij wat opgevallen… ik mis wat klanten. Sterker nog, ik mis er best een hoop. Meer dan de helft van mij bestand is pleiten. Begin 2020 voorafgaand aan de eerste lockdown, had ik er 93. Nu ben ik in maart 2021 begonnen met 41 klanten. Dat is best een dingetje.

Want hoe ga ik vrolijk aan het werk met de wetenschap dat ik de helft van mijn inkomen aan het eind van de maand ga missen? Hoe blijf ik positief en hoe ga ik aan nieuwe klanten komen?

En ik begrijp trouwens de redenen waardoor klanten niet meer komen volledig. Ik hoor verschillende redenen: baan verloren, partner is zijn baan kwijt of minder uren werk omdat je werkgever je niet meer fulltime kan veroorloven. Medeondernemers die hun bedrijf moeten sluiten of heel hard aan het knokken zijn om het hoofd boven water te houden. Maar ook een aantal ex-klanten die aangegeven hebben te stoppen met nagels. Of hun schoonzus of schoondochter doet nu ook nagels dus gaan ze daarheen en een paar klanten doen het nu ook zelf.

Nog meer artikelen lezen? Word dan lid van onze community.

Mindset

Anyway, mijn sleutelwoord: mindset!! Change your mindset, change your life! Ik ga het dus niet hebben over hoe we klanten aantrekken met social media, marketing en ga zo maar door. Daar horen we heel veel over en veel collega’s geven hier advies en trainingen over. Helemaal top, want, heel belangrijk. Maar nog belangrijker vind ik je houding, attitude en mindset!

Toevallig zag ik dat er een week of twee geleden ongeveer een nieuwe groep op Facebook is opgericht door nagelstylist Fanneke Verstappen-de Leeuw genaamd ‘niet zomaar een nagelstyliste’. Daar heeft ze een video gepost waarin ze tips geeft om je onzekerheid te lijf te gaan. Haar laatste tip was mindset! En daar ben ik het volledig mee eens. Je mindset is je alles. Je trekt de energie aan die je uitstraalt. Denk jij slecht of negatief over jezelf, dan straal je dat ook uit met je energie. Zend je postiviteit uit, dan krijg je dat ook terug. Dus blijf positief!

Negatieve gedachtes

En natuurlijk we hebben allemaal weleens een baaldag of een baalweek. Maar blijf er niet in hangen en probeer uit het negatieve ook wat positiefs te halen. Je kent het spreekwoord: ‘elk nadeel heeft zijn voordeel’, en dat is naar mijn mening echt waar. Zend jij negativiteit uit, ofwel heb jij gedachten en vragen zoals ‘ik kan dit niet, ben ik mijn prijzen wel waard? Wil de klant wel bij mij komen? Vind de klant mijn werk wel goed genoeg? Vind de klant mij wel leuk, aardig en goed genoeg? Dan is DAT de energie die niet alleen je klant van jouw ontvangt maar ook het universum.

Denk jij ‘ik heb een goedlopende salon, ik kan dit, ik wil dit, ik ben mijn prijs waard, ik ben heel goed in mijn werk, klanten kiezen mij omdat mijn werk goed is en omdat ze mij als persoon ook leuk en aardig vinden’, dan zend je positiviteit uit en zal je dit ook terugkrijgen.

Ik heb net al het woord universum laten vallen. Klink vast heel zweverig kan ik me voorstellen. Weleens van de ‘Law of Attraction’ gehoord? Nee? Eigenlijk is het niet meer dan het universum vragen wat je wilt hebben en/of wat jij wilt dat er gaat gebeuren, en dit visualiseren. Daarmee geldt dus, wat je vraagt, bewust of onbewust, dat krijg je.

Maar hoe doe je dat?

  • Door een positieve mindset te hebben
  • Door lief voor jezelf en anderen te zijn
  • Door te mediteren
  • Door op te schrijven wat je wilt
  • Door hardop uit te spreken wat je wilt
  • Door hetgeen je wilt te visualiseren
  • Door gefocust te zijn en te blijven op hetgeen je wilt

Law of Attraction

Ik werd bekend met de LOA tijdens mijn bewustwordingstraining die ik volgde van 2006 – 2009. Ik was volledig uit balans door mijn ziekte, sarcoïdose die plots op kwam zetten en door het plotseling overlijden van mij vader. Ik kon niet meer bij mijn gevoel komen en zat alleen maar in mijn hoofd. Ik voelde helemaal niks meer. (Voordeel daarvan was dat ik ook geen pijn voelde, daar heb je hem weer, elk nadeel heeft zijn voordeel, normaliter voel ik 24 uur per dag pijn).

Dit moest echt anders en ik nam contact op met een parapsycholoog. Daar leerde ik bij mijn gevoel te komen door veel te schrijven en te aarden. Ik werd mij steeds bewuster van mezelf en alles en iedereen om mij heen. Ik leerde ook dat als ik iets vroeg aan het universum het ook gebeurde. Van iets kleins, bijvoorbeeld ‘ik wil een voorspoedige opname en transfusie zonder gedoe en negativiteit’ Et Voila, tot recent: ik wil klanten die mij kiezen voor de kwaliteit en ambiance die ik lever en die niet klagen over de prijs. Wat gebeurde er? Er kwamen in maart en april nieuwe klanten.

Prijs omhoog

Mijn behandelingen heb ik trouwens tijdens de laatste lockdown verhoogd in prijs. Na een goede berekening kwam ik tot de conclusie dat mijn prijzen toch nog te laag waren ondanks dat ik in december weer met 2,50 euro was verhoogd.

Toen zei ik wat ik altijd zeg vlak voordat ik een besluit neem: fuck it, gewoon doen! En ben per 1 april per behandeling 10,00 tot 12,50 euro omhooggegaan. Daarbij heb ik ook ingevoerd dat bij elke behandeling een paraffinebad en scrub inbegrepen zit bij de prijs. Olie en lotion kregen de klanten al aan het einde van de behandelingen.

Het gevolg? In deze eerste maand nadat we open zijn: kreeg ik drie nieuwe klanten. In april kwamen er nog drie bij. En ik ben ervan overtuigd dat er nog vele nieuwe klanten gaan volgen. Natuurlijk moet ik daar zelf ook nog wat aan doen door goed te blijven in mijn werk, mezelf te blijven perfectioneren en ontwikkelen en aandacht aan mijn marketing te besteden. We komen er niet door simpel achterover te leunen en te gaan zitten wachten.

Herken jij wat ik heb verteld en zo ja hoe werkt de Law of Attraction voor jou?

Herken jij het niet maar wil je informatie over hoe je je negatieve gedachten omzet in positieve en de LOA? Dan raad ik je aan om lid te worden van de facebookgroep ‘niet zomaar een nagelstyliste’.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief of word lid van onze community en lees nog meer artikelen

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.