De kleineondernemersregeling (KOR) voor nagelstylisten

kleineondernemersregeling nagelstylisten

Nagelstylisten opgelet, de kleineondernemersregeling gaat veranderen. Vanaf 1 januari kan je vrijstelling van de btw krijgen als je niet meer dan 20.000 euro in een jaar omzet. Wat houdt de regeling precies in en is dit interessant voor jou als nagelstylist? En aan welke eisen moet je voldoen? We vertellen je alles over deze nieuwe regeling in dit artikel.  

De kleineondernemersregeling bestaat al langer, maar per 1 januari gaat de regeling op de schop. De KOR is in het leven geroepen door de Belastingdienst om kleine ondernemers een extra steuntje in de rug te bieden. Deze regeling geldt dan ook alleen voor nagelstylisten die in Nederland ondernemen. De regeling is eigenlijk heel simpel. Als je aan de voorwaarden voldoet, hoef je geen btw af te dragen. Je vermeldt dan geen btw meer op je facturen. 

Lees ook:

Wanneer is de KOR interessant?

Op die manier kan je meer verdienen per behandeling of de prijzen lager houden. Daarnaast hoef je geen btw-administratie meer bij te houden en geen btw-aangifte te doen. Het nadeel? Als je inkopen doet bij bijvoorbeeld de groothandel, mag je deze btw niet meer terugvragen. Krijg je op dit moment meer terug aan btw dan dat je moet afdragen? Dan is deze regeling niet interessant voor je. Ga je een grote investering doen? Dan kan het goed zijn om geen gebruik te maken van de regeling. Je kan de btw namelijk niet aftrekken. 

Kleineondernemersregeling nagelstylisten

In het kort is de regeling interessant voor jou als nagelstylist als;

  • je meer btw afdraagt dan dat je terugkrijgt.

In het kort is de regeling voor jou als nagelstylist niet interessant als;

  • je meer btw terugkrijgt dan dat je afdraagt.
  • je van plan bent om serieuze investeringen te gaan doen.

Je weet nu of de regeling interessant voor je is. Maar wanneer mag je er gebruik van maken?

Aanmelden voor de KOR

Wil jij je graag aanmelden voor de KOR? Dat kan door een online formulier in te vullen. Het is belangrijk dat je dit voor 20 november doet om in 2020 gebruik van de regeling te kunnen maken. De belastingdienst zal je vragen om een schatting van je omzet te maken. 

Meer omzet

De kleineondernemersregeling geldt voor minimaal drie jaar. Je meldt je eigenlijk aan voor de komende drie jaren. Kom je toch boven de 20.000 euro aan omzet in een jaar? Dan mag je geen gebruik maken van de KOR. De drie jaren daarna kom je ook niet in aanmerking voor de regeling en je moet vanaf dit moment een btw-administratie bijhouden. Daarna kan je weer gebruik maken van de regeling. 

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws, acties en tips.

We sturen je geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer info.

Reacties

  1. Jammer dat erbij staat dat je geen btw administratie meer hoeft te doen. 1x per jaar moet je inkomsten belasting aangifte doen daar moet je dan dus wel btw administratie voor bij houden

  2. Hallo Avdp, bedankt voor je reactie. Je moet inderdaad een aangifte van de inkomstenbelasting doen. Dat moet iedereen, ongeacht of je ondernemer bent of niet. Aangezien je binnen de KOR niet te maken hebt met btw betalen of ontvangen, hoef je hier dus ook geen administratie voor bij te houden.

Reacties zijn gesloten.